BESTSELLER Aarhus City Halvmarathons grønne profil  

  • BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2022
  • d. 03.06.22

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathons grønne profil  

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon vil gå forrest i afholdelsen af et grønnere og mere bæredygtigt motionsløb. Det er en bevidst vision at virkeliggøre og nytænke løsninger, som i højere grad tilgodeser klimaet. Dette er arrangøren af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, Aarhus Motions, klare målsætning. Årets udgave af løbet er ingen undtagelse.

Nogle af de bæredygtige tiltag, som deltagerne vil lægge mærke til, er garderobeposen, der er fremstillet af 100% genbrugsmateriale og indeholder nye grønne produkter. Årets løbs T-shirts er baseret udelukkende på recycled polyester, der stammer fra affaldsmaterialer. Den officielle drikkedunk er desuden konstrueret af 95 % biobaseret materiale, dannet af sukkerrør.

På selve løbsdagen, søndag den 12. juni, vil deltagerne også møde grønne initiativer på ruten og  i mål. Krusene ved væskedepoterne er udskiftet med bæredygtige papkrus, som er komposterbare.
Når deltagerne er kommet i mål, får de tildelt en medalje for deres seje præstation.  Medaljen kan de stolte og med god samvittighed fremvise til venner, kolleger og familiemedlemmer.  Medaljebåndet af lavet af genbrugsmateriale, og selve medaljen er fremstillet i zink, der kan smeltes og anvendes igen. Hovedsponsor for Aarhus City Halvmarathon, BESTSELLER, uddyber  om løbets grønne profil:

“Vi har alle ventet og ventet, så vi er meget glade for endelig igen at sende løbere igennem Aarhus’ gader. Vi er også meget glade for at følge Aarhus Motions fortsatte bæredygtighedsfokus på alt fra selvopløseligt biologisk konfetti til den minutiøse oprydning efter løbet”. Morten Norlyk - Chef for Bæredygtighedskommunikation, BESTSELLER

Foruden disse initiativer iværksættes desuden en happening fredag den 10. juni kl.16.30 ved Rådhusparken. Eventet hedder “Aarhus rydder op”. Formålet er at sætte fokus på en by med mindre skrald og plast i havet, med målsætningen om i fællesskab at hjælpe med at passe på miljøet i Aarhus.

Aarhus Motion tilgår visionen om flere bæredygtige tiltag med respekt og omhu. De er bevidste omkring, at det en proces, som ikke løses over en dag. Foreningen bestræber sig på de vigtigste områder, som giver mening ift. afholdelsen af et motionsløb som BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.