Pressemeddelse - Festen er tilbage

  • BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2022
  • d. 16.05.22

Pressemeddelse - Festen er tilbage

Om en måned forvandles Aarhus Midtby atter til årets ubetingede løbefest. D. 12. juni løber den 9. udgave af Aarhus City Halvmarathon af stablen, efter en ufrivillig pause på tre år, hvor vi med længsel har hungret efter at kunne sende løbere afsted igen.

Vi ser frem til endnu engang at kunne skabe rammerne for en folkefest med tilskuere og underholdning på ruten, der driver de flere tusinde løbere gennem deres målsætninger på distancen. Ruten tilgodeser alt fra ambitionerne om at gennemføre sit første løb på distancen til at slå en ny personlig rekord. Eventansvarlig for Aarhus Motion, Jeanette Boye Sørensen, udtaler entusiastisk: ”Hele teamet i Aarhus Motion har ventet med spænding på igen at kunne afholde løbet. Årets udgave føles som en forløsning efter en periode, hvor vi ikke har haft mulighed for at løbe med hinanden. Jeg ser frem til, at vi igen kan være med til at sprede løbsglæde blandt deltagere og tilskuere”.
 
Sammenlignet med sidste udgave af løbet, er der foretaget ruteændringer med målsætningen om at gøre strækningen mere bynær og med færre højdemeter. Konkret omfatter det fem nye km, der bringer løberne ned ad Værkmestergade, hvorefter man passerer Rådhuspladsen og får et flot udsyn til ARoS. Det procentmæssige fald af højdemeter på ruten er opgjort til 12 %
 
I løbet af de 21,097 km får løberne fornøjelsen af flere underholdningssegmenter, som skal gøre løbet til en fænomenal fest for deltagere og de op imod 40-60 tusind tilskuere på ruten. Initiativerne skal indbyde til at huje og heppe, samt inspirere vha. flere fantasifulde tema-zoner med alt fra sambadansere, DJ’s og til løbende superhelte. Underholdningen starter allerede 20 minutter inden løbets start, hvor BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, som det eneste danske løb, har en Tour Caravane i ren Tour De-France stil. Samtidig integreres mere end 50 underholdningsspots spredt udover hele ruten, som byder på flere temaer: Dans, udklædningsfest, musik, træningsfælleskaber/efterskoler og kærlighed. Dette indeholder organisationer og foreninger såsom Sambananas, Tigers Cheerleaders, Hinnerup Garde, Sick Project, Clemens Knejterne og mange mange flere.  
 
Udover de utallige underholdningsspots passerer ruten også flere af Aarhus’ vartegn. Intentionen er, at det skal være en løbende sightseeing, der ikke kun inkluderer deltagerne, men hele byen. Af vartegn indeholder ruten Domkirken, Aarhus Teater, Tivoli Friheden, CERES Park og Dokk 1. 
 
Foruden at støtte deltagerne som tilskuer, giver vi endnu engang muligheden for hjælpe din ven, kollega eller familiemedlem på den sidste halvdel af ruten med initiativet ”Run With Me”. Denne mulighed for tæt opbakning på sidste halvdel af ruten, kan bidrage med frisk energi og mental støtte til din buddy, samtidig med din hjælper får smagen af den magiske stemning til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. 
 
Med disse initiativer får løberne og tilskuerne rammerne for en enestående løbsoplevelse i hjertet af Aarhus.


For flere informationer kontakt venligst Jeanette Boye Sørensen, eventansvarlig hos Aarhus Motion. Email: jeanette@aarhusmotion.dk, mobil: 26289511