Frivillighed og næstekærligheden blomstrer ved den Østjyske folkefest

  • DHL Stafetten 2021
  • d. 09.09.21

Frivillighed og næstekærligheden blomstrer ved den Østjyske folkefest

Torsdag aften blev succesen gentaget i Mindeparken, hvor yderligere 14.000 løbere og walkere kunne bevæge sig ud på de ikoniske fem kilometer. Deltagerne kommer hjem med ømme ben, og gode minder i bagagen, men den traditionsrige folkefest er meget mere end bare de fem kilometer.

I mange år har Aarhus Motion samarbejdet med Madspild – Nej tak, som har et lille telt på pladsen. Her står folk klar til at tage imod eventuelt overskudsmad, som firmaer ikke fik brug for.

Lars Bjørnholdt og andre frivillige får pakket maden, så den holder sig frisk til fredag morgen hvor fem Østjyske organisationer afhenter det. Al den mad går derved ikke til spilde, og endnu bedre, den går til mennesker som for alvor kan bruge den. Selvom Lars Bjørnholt har været i mange år på DHL Stafetten har 2021 været anderledes.

”Jeg er meget overrasket over mængden af mad vi har fået i år. Nu er det ikke for at lyde bibelsk, men jeg tror at coronaen har gjort folk mere næstekærlig. De tænker mere på at dele ud af deres overskud, og hjælpe hvor man kan.” Fortæller Lars Bjørnholdt mens flere og flere kommer med kasser og poser af mad.

Efter aftens fyrværkeri var arbejdsdagen langt fra færdig for folkene i Madspild – Nej Tak. LEGO som stillede talstærkt op til DHL Stafetten med 850 deltagere, havde nemlig været forbi Lars Bjørnholt. De ville hører om Lars kunne komme forbi deres telt og hente noget af det mad de ikke fik brug for. Den primære sponsor for DHL madkasserne er i år Lidl, som også støtter op omkring at så lidt mad som muligt går til spilde.

”Vi snakkede om at vi meget hellere ville have den overskydende mad, skulle gå til et godt formål. Det er da dejligt at vi kunne gøre en god ting.” Fortæller Erik Stern fra LEGO.

En af de vigtigste dele ved DHL Stafetten i Aarhus er de mange ”Officals” som kommer og hjælper med at få DHL Stafetten til at ske. Hver dag er der ca. 400 frivillige som hjælper til med alt fra at dele vand ud, lave mad, stå i bar, pakke DHL madkasser og mange andre ting. Uden dem, ingen DHL Stafet.

”Det har været så dejligt at være med igen, folk er så søde når de kommer, solen har skinnet og vi har også fået danset lidt bag baren” fortæller Mette og Caroline som stod i baren sammen med deres håndboldhold fra Stavtrup. 

At DHL Stafetten er i gang betyder masser af frivillige som kan tjene penge ind til deres foreninger, og Aarhus Motion kan støtte en masse gode formål i Østjylland.