Aarhus gør klar til to dages folkefest i Mindeparken

  • DHL Stafetten 2021
  • d. 25.08.21

Aarhus gør klar til to dages folkefest i Mindeparken

Endelig kan man den 1. og 2. september, lidt forsinket, se Mindeparken syde og boble med tusindvis af forventningsfulde mennesker til DHL Stafetten 2021.

En velfortjent kold fadøl, duften af pølser på grillen og lyden af tusindvis mennesker, der endelig er ude og svede for at retfærdiggøre den førnævnte fadøl. Det har længe været et utænkeligt scenarie, men i disse dage bliver der løbet stærkt hos Aarhus Motion for at gøre det scenarie til en realitet.


I 2020 skulle festligheder have været afholdt for 39. gang, men desværre endte det med en aflysning. Så Aarhus Motion ser frem mod at kunne holde et større event, nu hvor restriktioner snart er fortid. Normalt afholdes DHL Stafetten i midten af august, men efter regeringens beslutning om at ophæve de sidste restriktioner fra 1. september blev det besluttet at flytte den et par uger. Der kommer til at være to dage i stedet for de vante tre, men det kommer ikke til at ændre på, at det bliver en kæmpe fest.
 


Det bliver en uofficiel genåbningsfest af Østjylland, når DHL Stafetten bliver sat i gang. Første større event i hele Østjylland siden coronapandemien for alvor gjorde sit indtog i starten af 2020. Det har været en meget uvis tid at skulle holde arrangementer i, men forhåbentlig går vi bedre tider i møde med flere events af denne størrelse. For det bliver for alvor en folkefest, når de cirka 1000 forskellige organisationer og deres mange enten løbe- eller gå hold møder op i Mindeparken.

Opbakningen til DHL Stafetten 2021 har været god, ikke samme niveau som i 2019, men flot eftersom Danmark stadig er ved at åbne op efter lang tid i dvale. De mange deltagende virksomheder kommer, til at kunne se DHL Stafetten som en ny start på det sociale liv på arbejdspladsen. Med så lang tid, hvor mange ansatte har været tvunget til hjemmearbejde, kan DHL Stafetten være startskuddet til socialt fællesskab og fokus på arbejdsglæde for virksomhederne.

De mange forskellige virksomheder og organisationer kan komme ud og være aktive, og nyde en god dag sammen med venner og kollegaer. En dag med festlige indslag, hygge, god konkurrence mellem hinanden og fokus på alt andet end COVID-19.

”Vi har glædet os helt vildt til at afholde DHL Stafetten 2021. Det har været en lang og hård kamp at komme på den anden side af pandemien, men nu kan vi komme ud og gøre, hvad Aarhus Motion er sat i verden til. Hvis vi ikke afholder løb, kan vi ikke samle penge sammen, som går til lokale idrætsforeninger i Østjylland og andre gode formål.” Fortæller Jeanette Boye Sørensen, Eventchef i Aarhus Motion.

Alle forholdsregler er taget til efterretning, og sikkerheden vil være i top. Som det er blevet et normalt syn i bybilledet, vil der være masser af sprit dispensere stillet op i parken.

Som nævnt er én af de bedste sidegevinster ved at få en masse mennesker ud og svede, under DHL Stafetten, den økonomiske støtte der bliver genereret. Støtte som frivillige klubber der hjælper til under DHL Stafetten, kan drage stor nytte af. Aarhus Motion støtter hvert år mange forskellige velgørende formål og 125 lokale idrætsforeninger.