Danskerne kan igen deltage i ”Verdens største motionsfest”

  • DHL Stafetten 2021
  • d. 08.04.21

Danskerne kan igen deltage i ”Verdens største motionsfest”

DHL Stafetten åbner igen op for at dyrke fællesskab og motion under åben himmel, og mange virksomheder melder allerede klar.

I august og september får danskerne igen mulighed for at trække i løbetøjet for at løbe eller gå 5 km, når der, traditionen tro, afvikles DHL Stafetten i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Aabenraa.


De fem arrangører ser frem til at startskuddet atter kan give genlyd i de store grønne arealer, hvor blandt andet Fælledparken i København og Mindeparken i Aarhus lægger græs til. Her får firmaer, foreninger og privatpersoner mulighed for at stikke i løbeskoene og hoppe i de løbeshorts, som måske er blevet lidt strammere under nedlukningsperioden.
 
“Det var med et tungt hjerte, at vi var nødt til at aflyse DHL Stafetten sidste år på grund af COVID-19, men vi mødte kun forståelse og opbakning hos alle vores deltagere. Vi er forhåbningsfulde og i konstant dialog med myndighederne, så mener at vi har et bedre udgangspunkt end sidste år, og der er jo endnu lang tid til august”, siger Eventchef Jeanette Boye Sørensen fra Aarhus Motion, og uddyber: ”Allerede nu har vi fået flere positive tilkendegivelser fra virksomheder som i den grad glæder sig til at løbe med os igen".

Sammenhold og trivsel skal tilbage
I det forgangne år har mange mennesker haft begrænset mulighed for at bibeholde fællesskaber, og socialt har der ikke været mange lyspunkter. Det gør sig både gældende i firmaer, foreninger og for danskerne generelt. Det har skabt dalende trivsel, nedadgående arbejdsglæde og mere ensomhed, som har resulteret i nogle samfundsmæssige problemstillinger, hvilket arrangørerne gerne vil gøre en aktiv indsats for at ændre.
 
Arrangørerne håber derfor, at mange vil tage imod invitationen og derigennem fremme sammenholdet, styrke arbejdsglæden og øge den generelle trivsel.
 
Marketing Manager hos hovedsponsoren DHL Express Susanne Katja Kristensen udtaler: ”Vi ser frem til, at DHL Stafetten vender stærkt tilbage og glæder os til at deltage, så vi kan få nogle hyggelige og uformelle aftener i motionens tegn. Vi har alle behov for et godt grin og hyggeligt samvær – og ikke mindst en fantastisk aften at glæde os til”.
 
Samtidig er arrangørernes forhåbning, at det giver deltagerne en motivation til træne op imod arrangementerne, og får oparbejdet nogle sunde motionsrutiner, som kan udmønte sig i en sundere og mere aktiv livsstil.
 
Sundhedsmæssigt forsvarligt
Efter regeringen, med bred opbakning fra Folketingets partier, præsenterede deres genåbningsplan med en gradvis udfasning af forsamlingsforbuddet og genåbning af samfundet med, blandt andet coronapas, er arrangørerne optimistiske. 

Skulle corona-restriktioner eller corona-situationen i almindelighed resultere i en aflysning, så giver arrangørerne naturligvis fuld refundering til alle.