Knæk Cancer-løb indsamler 65.000 kr.

  • Danmark - Løb for Knæk Cancer
  • d. 24.10.20

Knæk Cancer-løb indsamler 65.000 kr.

Mere end 1000 deltagere havde valgt at støtte op om ’Danmark – løb for Knæk Cancer’ enten via det fysiske løb i Mindeparken i Aarhus i dag eller via det virtuelle løb, der har kørt hele ugen.
 

50 kr. per startnummer til Knæk Cancer
Ved at deltage i løbet, støttede man med sin tilmelding Knæk Cancer-indsamlingen med 50 kr. Derudover var der i tilmeldingen mulighed for at donere yderligere penge til det gode formål.

”Vi er meget stolte over at kunne sende en check på 65.000 kr. til Knæk Cancer. At arrangere et velgørende løb til fordel for Knæk Cancer giver bare så god mening, da det jo er almen kendt, at motion er med til at forebygge kræft. Vi tror og håber på, at både det virtuelle og især det fysiske løb kan vokse sig endnu større næste år, så vi kan sende en endnu større check afsted”, fortæller Jeanette Boye Sørensen, eventchef for løbsarrangøren, Aarhus Motion.

Danmarks måske største Knæk Cancer-blomst
300 deltagere var tilmeldt det fysiske løb i Mindeparken og løb eller gik i dag 800 meter rundt i en 7.500 m2 stor Knæk Cancer-blomst, der var en del af ruten til det fysiske løb. Deltagerne kunne vælge imellem at løbe eller gå i alt 4 eller 7 km. Turen rundt i de 8 blade på blomsten var en ny oplevelse især for de mindre løbere: ”Jeg synes den var sjov, for det var i blomsten jeg overhalede de store piger” lød det fra Ditte Marie Bank, der hentydede til sin storesøster og hendes veninde, som kom i mål lidt efter. Deres oplevelse var, at blomsten godt kunne føles lidt uendelig, og at man næsten kunne blive lidt svimmel af den.
 

Havde man en gps slået til, kunne man efter løbet tydeligt se, at man havde løbet Knæk Cancer-blomsten


 

Lillesøster Ditte Marie Bank med storesøster, mor og storesøsters veninde

Michael Jakobsen efter at være kommet i mål for 3. gang på 7 km distancen


Personlige budskaber på maven
”Du er sej mor” - ”Jeg løber for dig morfar” – ”I hjertet gemt – aldrig glemt”. Deltagerne til både det virtuelle og det fysiske løb havde i tilmeldingen haft mulighed for at skrive et personligt budskab, som efterfølgende blev trykt på deres startnummer. Derudover havde arrangøren opfordret deltagerne til at tage malede sten med, som kunne pynte ved startportalen.

Løb et halvmarathon for Arthur på 8 år
En af de deltagere, der løb for en personlig sag, var Michael Jakobsen, der løb 7 km ruten hele tre gange. Han løb for sin kærestes kollegas nevø, der lige nu kæmper en ulige kamp mod kræften. Michael fik en medalje om halsen for hver runde, han løb. De skulle alle gives videre til Arthur.  
 

De fineste Knæk Cancer-sten ved startportalen

Familien Jensen efter 5 friske km på Amager

Fra Aarhus til Amager
Den virtuelle afdeling af løbet gjorde det muligt for hele Danmark at løbe med, da man selv bestemmer både tid og sted. På Amager løb familien Jensen, bestående af Mette, Jimmie og deres datter Evelyn allerede i torsdags. ”Vores historie er, at Evelyns morfar blev sent diagnosticeret med en mavetumor og kom allerede en måned bagud pga. en fejloperation. Vi har aldrig set ham så svag, men heldigvis kom han igen og vandt kampen”, fortæller Mette Jensen.