Masser af mudder, farver og geometriske figurer til Moesgaard Trail Run

  • Moesgaard Trail Run 2020
  • d. 04.10.20

Masser af mudder, farver og geometriske figurer til Moesgaard Trail Run

Intet trail-løb uden mudder. Efter en morgen med silende regn, var sporene til årets Moesgaard Trail Run helt perfekte til trail-løb, hvor underlaget netop gerne må være en udfordring i sig selv. Mange ville mene, at der næsten havde manglet noget, hvis skovbunden havde været knastør.

Det var også med et stort smil på læben og tilfredshed i stemmen, at Per Skovgaard - som noget af det første efter han kom i mål - udbrød: Så er vi mudderet til igen!”. Han havde mudder langt op af benene efter at have tilbagelagt begge sløjfer og dermed 10 hårde km. ”Allerede da det regnede på vej herud, tænkte jeg, at det her bliver en god dag. Når det er et trailløb, skal man næsten blive beskidt” lød det fra den garvede løber.

Startgruppe rød trekant og blå cirkel
Der var gang i hele farvepaletten og de geometriske figurer, da deltagerne i dagens løb var delt op i 14 startgrupper med under 50 deltagere i hver. Deltagerne skulle blive i deres tildelte startgruppe både inden og efter løbet, så alle retningslinjer blev overholdt i forbindelse med forsamlingsforbuddet.
 

Opvarmning med god afstand, inden det går direkte op ad taget på Moesgaard Museum.

Belønningen ved at have kæmpet sig op: turen ned igen!


En ny oplevelse
For at give løberne en ny oplevelse var der byttet rundt på rækkefølgen af sløjferne, så alle deltagere fik fornøjelsen af at få skyllet skoene for mudder i Giber Å. En tur, der godt kunne give lidt tunge sko og dermed lidt ekstra udfordringer lød erfaringen fra løberne.

Det er femte gang, at Aarhus Motion afholder Moesgaard Trail Run, der er kendt for den hårde tur op på taget af Moesgaard Museum og natursmukke ruter rundt i de efterårsklædt skove i området. I år kunne man vælge at løbe enten 5 eller 10 km, da der var skåret en 5 km sløjfe væk for at kunne overholde alle anbefalinger i forbindelse med Covid-19