31.484 deltagere til Danmark løber

  • Aarhus Motion
  • d. 20.04.20

31.484 deltagere til Danmark løber

I år er en stribe motionsløb blevet aflyst over hele Danmark på grund af corona-krisen. Derfor gik Danmarks syv største løbsarrangører sammen om at skabe det virtuelle og gratis arrangement Danmark Løber, som blev afviklet søndag. 

Deltagerne stod selv for at tage tid og indrapportere, når de var færdige med at gå eller løbe. Det var muligt at vælge mellem 5 km, 10 km og 21,1 kilometer (halvmaraton).
Formålet med Danmark løber er at skabe glade og positive oplevelser og et afbræk fra en hverdag, hvor corona-virus fylder meget. Men også i konsekvens af at mange arrangører er nødt til at aflyse deres motionsløb på grund af myndighedernes restriktioner i forbindelse med COVID-19.
 "Vi ser ind i en sommer, hvor vi desværre er nødt til at aflyse mange motionsløb. I denne alvorlige tid er det vigtigt, at alle i den danske løberverden står sammen. Vi har brug for fællesskabet, på afstand naturligvis. Søndagens arrangement var en unik oplevelse for alle i en tid, vi aldrig har oplevet. Deltagerne havde en fantastisk dag, de aldrig glemmer" siger løbsleder Michael Nielsen fra OGF Odense.

Deltagere fra hele landet deltog i det virtuelle løb, og slagets gang blev styret fra et tv-studie, hvor deltagernes billeder og video-klip løbende blev delt og kommenteret. Nogle deltagere vandt endda præmier for de sjoveste, sødeste eller bedste billeder. Løbets livestreaming blev set af over 34.000 mennesker, og med 3000 kommentarer blev der gjort flittigt brug af de sociale medier. Undervejs blev flere løbere "inviteret" ind i studiet via en FaceTime-forbindelse, så det hele foregik på sikker og behørig afstand. Blandt andre var Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, Aarhus-borgmester og KL-formand Jacob Bundsgaard og SMILfondens direktør Sisse Fisker med i sendingen.

"Det har været en helt igennem fantastisk og positiv dag for løbe-Danmark. Deltagerne har virkeligt gjort meget ud af løbet rundt omkring og iklædt sig de røde og hvide farver. Det bliver stort, når vi må samles til rigtige løb igen. Indtil da er dette også noget, vi kan glædes over" siger Jeanette Boye Sørensen, eventchef i Aarhus Motion. 

Danmark løber må betegnes som en bragende succes med opbakning fra hele landet. Men det er ikke uden meget store omkostninger for løbsarrangørerne i Danmark, at der ikke kan arrangeres de store motionsløb i den kommende tid, foreløbig til og med august måned. 
"Vi har i den grad de danske motionsløbere med os i en tid, hvor vi ikke har mulighed for at arrangere vores store motionsløb over sommeren. Med den ene aflysning efter den anden kommer vi til at lide et stort økonomisk indtægtstab i år. Det går hårdt ud over vores foreningsaktiviteter, og det kan ikke umiddelbart dækkes ind af de nuværende hjælpepakker," udtaler administrerende direktør, Dorte Vibjerg, fra Sparta Atletik & Løb.
 
Syv af de største løbsarrangører i Danmark er gået sammen om denne unikke event:
Sparta Atletik & Løb, Aarhus Motion, Aalborg Atletik & Motion, OGF Odense, HCA Marathon, Sønderjylland, Sport Event Syd, Lillebælt Halvmarathon.
På årsniveau servicerer løbsarrangørerne ca. 450.000 deltagere i blandt andet DHL Stafetten og Royal Run.
 
Danmark løber i tal:

  • 31.486 tilmeldte
  • 12.883 5 km løb
  • 5.183   5 km walk
  • 7.959   10 km løb
  • 2.456   10 km walk
  • 3.002   21,1 km løb

Deltagerne løb 257.883 km, hvilket er 6,44 gange rundt om jorden.