Ruten ændres til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2020

  • BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2020
  • d. 07.02.20

Ruten ændres til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2020

Det er kun et par uger siden, at løbsarrangøren afslørede, at 2020-ruten kommer til at slå et sving ind og rundt på atletikbanen på Aarhus Stadion. Nu løftes sløret for yderligere ændringer.
 

I alt 5 nye km og omkring 10% færre højdemeter. Det er første gang i Aarhus City Halvmarathons 9-årige historie, at der er så store ændringer på ruten. De fleste af de nye kilometer kommer løberne til at stifte bekendtskab med allerede efter den første kilometer.

Mere bynær og publikumsvenlig rute
Løberne starter, som de plejer, med at løbe ud af Frederiks Allé i retning af Harald Jensens Plads, hvor de drejer til højre og fortsætter hen ad Ringgaden. Kort herefter kommer den største ændring: Lige før Ringgadebroen kommer ruten i år til at dreje til højre ned ad Værkmestergade i retningen af Bruuns Galleri og Badeanstalten Spanien. Tidligere fortsatte ruten op over Ringgadebroen, ind ad Silkeborgvej og op igennem Botanisk Have.

Efter at have rundet Spanien og Kystvejen tager ruten løberne med op ad Sønder Allé forbi Rådhuset samt start- og målområdet for løbet. Alt i alt 5 nye km og 10% færre højdemeter.

”Vi kan allerede nu høre på vores tidligere deltagere, at de 10% færre højdemeter bliver taget ganske godt imod”, fortæller Jeanette Boye Sørensen, eventchef hos Aarhus Motion med et smil og fortsætter: ”Med den nye rute får vi ikke kun en mere bynær rute og lidt fladere rute, men også en meget publikumsvenlig rute. Allerede efter godt 4 km rammer løberne fx start- og målområdet igen, så man har god mulighed for først at sende løberne afsted for derefter at heppe på dem fra Rådhuspladsen og forsætte sin tur rundt i midtbyen, hvor der vil være rig mulighed for at møde dem igen”, fortæller Jeanette Boye Sørensen, eventchef hos Aarhus Motion.

Tre spor på Kystvejen
En anden sjov gimmick bliver ifølge eventchefen et stykke af Kystvejen, der på dagen bliver tresporet:  ”På et tidspunkt vil der være løbere i midten, der bevæger sig ud af byen i retningen af Ceres Park på deres 9. kilometer, mens der på begge sider er løbere, der er på vej i modsat retning enten på deres 3. eller 13. kilometer.”


Mærk fodboldstemningen på Ceres Park
For et par uger siden afslørede løbsarrangøren Aarhus Motion og Ceres Park, at ruten i år fører løberne ind og rundt på atletikbanen inde på selve stadion. Det sker som et led i fejringen af 100 års jubilæet for byens stadion, og der arbejdes, ifølge eventchef for Ceres Park og Arena, Hanne Bisbo Stadsgaard, på planlægningen af modtagelsen af de mange løbere.


For flere informationer kontakt venligst Jeanette Boye Sørensen, eventansvarlig hos Aarhus Motion, e-mail: jeanette@aarhusmotion.dk, mobil: 2628 9511 eller
Birgit Schultz, kommunikationsansvarlig hos Aarhus Motion, e-mail: birgit@aarhusmotion.dk, mobil: 28189575