Der var run på atletikbanen, da 1700 vinterløbere indtog Ceres Park

  • Aarhus Motion
  • d. 26.01.20

Der var run på atletikbanen, da 1700 vinterløbere indtog Ceres Park

Udover de mange løbere gæstede også to hospitalsklovne og en af Danmarks mest anerkendte løbeeksperter årets Vinterløb på Aarhus Stadion. 
Det var ellers en lidt grå søndag, men inde på stadion var der både højt musik og masser af farverige og veloplagte løbere
 
 

55.650 kr. til Danske hospitalsklovne
To af de allermest farverige var de to hospitalsklovne Bip og Lakrids, der var mødt op for at 
få overrakt en check på 55.650 kr. fra løbsarrangøren, Aarhus Motion. Pengene var samlet ind via tilmeldingsgebyret fra Børneløbet, der afholdes i forbindelse med BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, og  flaskepant fra DHL Stafetten, . De kunne fortælle at pengene blandt andet skal bruges til at uddanne endnu flere hospitalsklovne. Til spørgsmålet om, hvorvidt de skulle ud at løbe i dag, svarede Lakrids: ”Ja, når vi har fået checken, så skynder vi os at løbe”. Det gjorde de dog ikke helt. Der blev både tid til at hjælpe med opvarmningen og heppe på de mange løbere. 
 

Klovnene Bip og Lakrids sammen med Aarhus Motions eventchef Jeanette Boye Sørensen og maskotten Birdy.

Der var omkring 300 deltagere til foredraget om løbetræning med Claus Hechmann.


Løbeekspert Claus Hechmann kom med gode råd
Havde man fået blod på tanden, var der efter løbet mulighed for at deltage i et foredrag om løbetræning ved Claus Hechmann. Han fortalte, at et af nøgleordene, når man løbetræner, er variation. Derudover skal man lade være med at træne for meget og for hårdt. Noget der ifølge Claus Hechmann godt kan være svært for løbere.
 
”Løbere har generelt svært ved at springe over, hvor gæret er lavest, men mange gange kan en lang gåtur på et par timer få en længere med ens løbetræning end hårde intervaller. Derudover bliver risikoen for skader langt mindre.”
 
Vil man gerne mærke Claus Hechmanns løbetræning på egen krop, så kan man deltage i en række gratis fortræninger op til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon


Et stort tillykke til de hurtigste:
5 km herre: Max Boderskov, Runivation i tiden 16.02
5 km dame: Mie Gam, Viborg AM i tiden 18.21
10 km herre: Jonas Fusager, RUNAAR / DOXA Run, i tiden 32.19
10 km dame: Karen Ehrenreich, Aarhus 1900 i tiden 35.35

.... og alle andre, der vandt kampen over sofaen.

Se alle resultater her

Næste Vinterløb er Vinterløbet Aarhus Ø den 23. februar.