Om lidt bliver der stille i Mindeparken

  • DHL Stafetten 2019
  • d. 22.08.19

Om lidt bliver der stille i Mindeparken

Den allersidste løber har passeret målstregen, og fyrværkeriet har lyst Mindeparken op en sidste gang. Der er nu et lille års tid til at håneretten kan generhverves, hvis formen ikke levede op til forventningerne.  
 

Heppe-piller til Aarhus Kommunes deltagere
Selvom solen gemte sig lidt, var der fint opholdsvejr, så igen i aften var løberuten i Mindeparken rammet ind af heppende kollegaer. Aarhus Kommune havde sågar udviklet en ’heppe-pille’ specielt til kolleger fra kommunen, der skulle deltage i DHL Stafetten. ”Øger udadvendthed og giver en lækker og høj stemme. Samtidig øger den dit daglige behov for at klappe andre på skulderen og komme med opmuntrende tilråb”, lød beskrivelsen på pilledåsen.
 

Hepsterminer på dåse til Børn og Unge - Aarhus Kommune

Demensfællesskabet Østjyllands team til DHL StafettenThomas Medom, rådmand for Børn og Unge skød både aftenens stafet og walk i gang. Han kunne sende omkring 2500 kollegaer fra Børn og Unge afsted. Også navnesponsoren, transport og logistikvirksomheden DHL, var blandt aftenens deltagere og passede med deres gule og røde T-shirts godt ind rammerne i Mindeparken.  

Personer med demens løb med
Torsdag aften deltog et stafethold med personer med demens og deres frivillige løbemakkere i stafetten. De havde brugt de sidste måneder på at lære deres løbemakkere at kende og træne op til at kunne løbe 5 km. Vi mødte dem i et hyggeligt hjørne af privattelt-området, hvor Demensfællesskab Østjylland havde opstillet en pavillon. ”Hyggen har været i højsædet og oplevelsen har fuldt ud levet op til deres forventninger. De har især været meget optaget af den underholdning, der var undervejs på ruten”, fortalte Mia Johannesen, der er aktivitetskoordinator ved Demensfælleskab. ”Nu synes alle faktisk, at det er lidt trist at skulle skilles, så vi er helt sikkert klar igen næste år”, tilføjede hun.

Initiativet var skabt i et samarbejde mellem Aarhus Motion, Sundhed og Omsorg - Aarhus Kommune og Demensfællesskabet Østjylland