En flot første aften til DHL Stafetten i Aarhus

  • DHL Stafetten 2019
  • d. 20.08.19

En flot første aften til DHL Stafetten i Aarhus

Der var masser af solstrejf over Mindeparken, som i dag blev indviet af omkring 9.100  løbere og 5600 walkere.
 

Man har i den sidste uges tid kunnet følge med i, hvordan Mindeparken har forvandlet sig til en kæmpe teltby. I dag blev teltene endelig fyldt med liv og løberuten med tapre løbere. Også bunden af parken blev indviet af ivrigt snakkende walkere.

Årets første stafetgruppe blev skudt i gang af direktør for Salling Group, Per Bank, der havde ikke mindre end 2650 kollegaer med. Han gav startpistolen videre til regionsformand, Anders Kühnau, som kunne sende omkring 2000 kollegaer fra Region Midtjylland afsted – først løbere og senere walkere.  

Jesper Grønkjær løb for børn med diabetes
Tidligere fodboldspiller Michael Manniche havde samlet et løbehold for at gøre opmærksom på børnediabetes type 1, som han selv har tæt inde på livet, da hans datter fik konstateret diabetes 1 som fireårig: ”Vi kæmper for mere forskning på området og lige behandlingsmuligheder for alle. På sådan aften som i aften er vi ude for at gøre opmærksom på sygdommen og vores organisation JDRF”, fortalte Michael Manniche. Med sig på holdet havde han bl.a. tidligere fodboldspiller, Jesper Grønkjær. Han testede for første gang ruten, efter den er blevet vendt, og syntes det gik helt godt, selvom det var hårdt. ”Da jeg deltog for tre år siden, kan jeg huske, at jeg lagde alt for hårdt ud – det gik bedre i dag, selvom formen ikke er helt, hvad den har været” fortalte Jesper Grønkjær.
 

Jesper Grønkjær efter veloverståede 5 km

Fællessang inden walkerne blev sendt afsted


Fællessang ved walkstart
Walkerne blev sendt afsted af drengekoret Clemens Knejterne. De var i forbindelse med Aarhus Festuge ude for at gøre opmærksom på projektet ’Stemmer bygger bro’ og sang for til ’I skovens dybe stille ro’.