Personer med demens løber med

  • DHL Stafetten 2019
  • d. 16.08.19

Personer med demens løber med

Torsdag aften vil et hold løbere, der har en demenssygdom, deltage i DHL Stafetten. De vil hver især få støtte af en frivillig løbemakker fra Aarhus Motion, som de også har trænet med op til løbet.

”Mange personer med demens har tidligere deltaget i DHL Stafetten og har stadigvæk lysten til det, men deres sygdom bevirker, at de kan have svært ved at overskue det. Ved at mødes nogle gange med andre, der står i samme situation, og de frivillige løbemakkere, skabes der både et fællesskab og nogle trygge rammer, som gør det mere overskueligt”, fortæller Janni Lund Hansen, der er projektleder ved Demensfællesskabet Østjylland. Initiativet er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Motion, Sundhed og Omsorg - Aarhus Kommune og Demensfællesskabet Østjylland. Aarhus Kommune har i flere år arbejdet for at skabe en mere demensvenlig by, hvor kommunen sammen med byen skaber plads og aktiviteter for mennesker med demens:

”Jeg er taknemmelig og stolt over, at der er frivillige, der stiller op som løbemakkere og viser, at DHL er indbegrebet af sammenhold. Det er fantastisk, at de er med til, at Aarhus bliver ved med at udvikle byens tilbud og aktiviteter til mennesker med demens,” siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune.

På billedet ses holdet til fællestræning til DHL Stafetten i Mindeparken.