Hele Aarhus festede med til årets halvmarathon

  • Aarhus Motion
  • d. 16.06.19

Hele Aarhus festede med til årets halvmarathon

Over 11.500 halvmarathondeltagere satte i dag gang i Aarhus’ gader til 8. version af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.
 

Frederiks Allé var fyldt op med løbere, musikken var skruet op og på sidelinjen var der heppere, flag og opmuntrende tilråb. I dag skulle tusindvis af løbere prøve kræfter med halvmarathondistancen.


21,097 km i oppustelig pandadragt
De fleste synes, at det er udfordring nok at løbe et halvmarathon. Andre er skøre nok til at løbe det i en ikke åndbar pandadragt. Løbsarrangøren, Aarhus Motion, havde udskrevet en Kong-fu-rence, hvor man kunne vinde fire startnumre og fire pandadragter at løbe i. Den konkurrence vandt fire friske gutter fra Esbjergegnen, der heldigvis er nogle erfarne herrer indenfor løb. Vi mødte dem godt svedige ved målstregen, og selvom det havde været hårdt, havde de haft en festlig tur: ”Der var rigtig god opbakning hele vejen rundt. Når man løber i sådan en dragt, er det som om alle kender en. Folk smiler og hepper, og vi har haft travlt med at uddele high fives.”lød det fra Karsten Bjerre Svendsen.


Antallet af løb-med-deltagere næsten fordoblet
Sidste år lancerede løbsarrangøren et nyt løb-med-koncept, Run With Me, hvor halvmarathon-deltageren efter 10 km samler en løbe-buddy op, hvorefter de følges i mål. Sidste år deltog omkring 250 i Run With Me – i år var antallet steget til 450. Marie Maillet havde i sidste øjeblik fået sin kæreste Martin Lund med på Run With Me distancen med, og det var hun glad for: ”Det var virkelig godt med noget opbakning. Jeg tror seriøst ikke, at jeg havde klaret det uden ham. Hvis jeg havde lyst til at begynde at gå, så var han lige lidt hård, og hvis jeg begyndte at få ondt af mig selv, så tyssede han på mig  – det hjalp virkelig!”, lød det fra halvmarathon-debutanten.

3 af panda-løberne på vej over målstregen

Marie Maillet og kæresten Martin Lund


327 løbere har deltaget alle årene
Det er 8. gang Aarhus City Halvmarathon løber af stablen, og 327 personer har været med alle årene. En af dem er eliteløber Jesper Fauerschou fra Herning Løbeklub, der oven i købet har været på sejrspodiet samtlige 8 gange. I år blev det til flot anden plads: ”Det er en event, jeg glæder mig rigtig meget til at deltage i. Det er et af de løb i Danmark, hvor der er en suveræn stemning og masser af tilskuere. Ruten er lidt hård, men man har alligevel lyst til at deltage”, lød det fra den erfarne løber. Han var tilfreds med andenpladsen og glad for endnu engang at komme på podiet: ”Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet, men Omar havde lidt mere energi, og den satte han ind med de sidste 3 km”.
 

Fra venstre: Nanna Buch Pedersen (3), Karen Ehrenreich (1) og Alberte Kjær Pedersen (2)

Fra venstre: Jesper Fauerschou (2), Omar Hassan (1) og Rune Bækgaard (3)


Løbets hurtigste
På herresiden var det ovennævnte Omar Hassan fra AGF Atletik, der løb med førstepladsen i tiden 1.07.55, skarpt efterfulgt af Jesper Fauerschou på andenpladsen og Rune Bækgaard fra Høgh og Sønberg på tredjepladsen. På kvindernes side løb Karen Ehrenreich fra Aarhus 1900 med sejren i en flot tid på 1.16.56 – kun to sekunder fra kvindernes løbsrekord, der blev slået sidste år af Amalie Haughuus. På anden- og tredjepladsen kom henholdsvis Alberte Kjær Pedersen fra AGF og Nanna Buch Pedersen fra Aarhus Fremad Atletik.

Resultatliste
Tjek alle resultater her