Bededagsferien startede med 16 km

  • Systematic TestRun16k 2019
  • d. 16.05.19

Bededagsferien startede med 16 km

Jacob Vang var en af de 708 løbere, som torsdag aften deltog i Systematic Testrun 16k. Løbet, som for kort tid siden fik IT-virksomheden med som sponsor, blev afviklet med start- og målområde på Systematics grund lige ved Brabrandstien.

 ”3-2-1” – bang. Pistolen blev affyret af Mikkel Noe Nielsen fra Systematic, og herefter gik starten på det, som for mange af deltagerne, er den sidste test inden BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. 87% af deltagerne til Systematic Testrun 16k skal nemlig, om præcis en måned, deltage i det store halvmarathonløb i Aarhus. Det samme gælder for Jacob Vang, som i dag var hoppet i en fartholdertrøje.

”Det er altid hyggeligt at være fartholder og at kunne hjælpe folk i mål. Alle er simpelthen så søde og taknemlige og så får vi jo også en god snak undervejs. Lige i dag var det helt super, fordi vejret bare var med os”

Fartholderne hjælper deltagerne med at komme i mål på den ønskede sluttid og peptalker/ motiverer løberne undervejs rundt om den smukke Brabrand Sø. En af deltagerne, som fulgte Jacob Vang på ruten, var Bolette Berliner.


Opvarmningen inden løbets start


”Det var vildt godt at løbe i så stabilt et tempo, for jeg plejer altid at løbe for stærkt. Jeg har løbet flere halvmarathon, men sidste år var de sidste 10 kilometer altså lidt hårde. Så jeg besluttede mig for at løbe med fartholderne i dag, og det var en god beslutning. En hyggelig lille gruppe af mennesker”
 

Jacob Vang og Boletter Berliner på ruten rundt om Brabrand Sø

..Og glade i mål efter 16 kilometer


Hele ideen med Systematic Testrun 16k kom fra halvmarathon-deltagerne selv. Flere var i tvivl om tempoet, væskeindtaget og usikre på, om de overhovedet var klar til de 21,097 km, som ventede dem. Derfor kom Testrun 16k på banen; et løb, hvor deltagerne kunne få svar på en række af deres spørgsmål, inden de skulle stå klar på startstregen til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. 

Bolette Berliner skal også være med d. 16. juni til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, og vi spurgte hende, om hun nu følte sig lidt mere klar. Dertil grinede hun og svarede hun: ”Det kan du tro, jeg er i hvert mere klar nu, end da jeg kom”