Deltag i Ree Park Safari Run og støt lokale kvinder i Kenya!

  • Ree Park Safari Run 2019
  • d. 25.03.19

Deltag i Ree Park Safari Run og støt lokale kvinder i Kenya!

I år vil en del af de indsamlede penge fra deltagergebyret igen gå til den kreative kvindegruppe, ’the mamas’, der er tilknyttet Ree Parks Karen Blixen Camp i Kenya.

The mamas brugte sidste års støtte fra løbet til at købe en maskine, så de kunne starte deres egen produktion af kulbriketter. Det er blevet en kæmpe succes.

På grund af hensynsløse skovhuggere i store dele af Kenya forbød Kenyas regering sidste år fældning af træer. Dette ramte lokalbefolkningen, som primært benytter træ som brænde, når de skal lave mad, som fortsat sker over bål.

Alternative energikilder, såsom gas og solenergianlæg er meget dyre, men med det nye projekt, sat i gang af fonden, er der fundet et alternativ. De lokale kvinder fremstiller nu kulbriketter med deres egen maskine, hvor råmaterialet består af kviste, nedfaldne blade og rå mængder af kokasse. Efterspørgslen har vist sig at være enorm og foruden produktion til eget behov, arbejder kvinderne 6 dage om ugen for at producere nok til salget i nærområdet.

”The mamas” arbejder på at få en maskine mere, som kan producere større mængder ad gangen. Kvinderne bruger typisk indtægterne fra deres arbejde på skolegang og lægehjælp til deres børn og uddannelse til dem selv. På den måde er projektet med til at forbedre levevilkårene for deres familier. Kvindegruppen er 100% selvstyrende og ansvarlige for projektet.

”The mamas” er ubeskrivelig taknemmelige for hver eneste tilmelding til Ree Park Safari Run, da det hjælper dem og deres familier. De sender alle løbere en kæmpe tak i form af Masai-armbåndet, og håber, at alle deltagere får en rigtig god dag. 
 
Støtten ydes via Karen Blixen Camp trust, som er Ree Parks fond til naturbevarelse. Fonden støtter arbejdet med bevarelsen af naturen og dyrelivet samt styrkelse af lokalsamfundet i Masai Mara i Kenya.