900 nisser i løbesko spredte julestemning i Aarhus

  • Aarhus Motion
  • d. 05.12.18

900 nisser i løbesko spredte julestemning i Aarhus

De mange løbere i nissedragter vakte opsigt i Aarhus Mitdtby tirsdag eftermiddag og aften. "Ej! Der er flere julenisser - hvor er det sjovt", "Hvad mon de laver" og "Det er da ikke at håbe, at det er de samme, vi også så for tre timer siden". Sådan lød nogle af kommentarerne fra de julehandlende på strøget.

Udover de 900 nisser, var der også 5 rensdyr på fri fod i byen. De gemte på et hemmeligt ord, som udløste ekstra point til løberne, hvis de kunne oplyse ordene i mål.

Start- og målområdet for det nye app-juleløb var ved DGI-huset bag Bruuns Galler, hvor julestemningen var i top med julemusik, julepynt, julegodter og løbere i nissedragter overalt.

Vi fangede Christina og Louise fra Team Turbo-nisserne midt i en selfie efter et veloverstået løb: "Det var virkelig sjovt" lød det i kor fra de to piger. "Man opdager overhovedet ikke, hvor langt man egentligt løber. Vi har løbet 10,5 km, men det føles slet ikke sådan, når man hele tiden stopper op ved forskellige poster", fortæller Christina. Udover rensdyrjagten syntes de, at de forskellige reaktioner fra de forbipasserende var noget af det, der gjorde løbet ekstra sjovt. "Der var fx en der råbte til os 'Hey! Rudolf løb den vej!' , og vi fik også råbte også 'God jul!' til mange" fortalte Louisa.

Christina og Louisa fra Team Turbonisserne

Juleløbet foregik via en app, som førte løberne rundt til forskellige julespots i byen som fx Jul i Tivoli Friheden, det store juletræ på Rådhuspladsen og julesweaterbutikken på Lille Torv. Løbenisserne blev sendt afsted i tre omgange af morgenholdet på Radio Go!FM, Simone og Andreas, der guidede deltagerne igennem aftenen. 

Løbet blev afholdt i samarbejde med Radio Go!FM og Aarhus City Forening.

Løbenisser på Sankt Knuds Torv

Andreas og Simone fra Godmorgen Aarhus på Radio go!FM