Vinder af Safari-Stafetten 2018 vendte hjem med bagagen fuld af oplevelser

  • Safari-Stafetten 2019
  • d. 31.10.18

Vinder af Safari-Stafetten 2018 vendte hjem med bagagen fuld af oplevelser

Når vi skriver 'den vildeste præmie', så mener vi på alle måder 'den vildeste præmie'. Kollegaerne Carina, Kirsten og Stine fra virksomheden Expedit vandt til Safari-Stafetten i maj en rejse til Karen Blixen Camp i Kenya. Her skulle de overrække donationen på 137.700 kr. til Karen Blixen Camp Trust, som går til beskyttelsen af truede dyrearter og de lokale kvinders arbejde. Pengene er indsamlet via deltagergebyret til Ree Park Safari Run og Safari-Stafetten. 

I september fløj de tre kollegaer til Nairobi, hvor de havde deres første overnatning. Allerede dagen efter stod dagen på store oplevelser på køreturen ud til Karen Blixen Camp.

Karen Blixen Camp ligger i Mara North Conservancy i udkanten af Masai Maras økosystem. Mara North er under streng kontrol, hvilket betyder, at kun 4-hjulstrukne biler i et beskedent antal må færdes i området. Det gør Karen Blixen Camp til det perfekte udgangspunkt, når man vil være i naturen, omringet af det vilde dyreliv.

Man skal blot stå op fra sin dobbeltseng, træde ud på det fine trægulv og bevæge sig mod lyden af dyr. Lyden går tydeligt igennem kanvasdugen, så man er slet ikke i tvivl om, at der ude på verandaen venter et fantastisk skue. Opholdet på Karen Blixen Camp overgik alle de tre vinders forventninger. Allerede ved modtagelsen blev de mødt af en varme og imødekommenhed fra personalet, der gjorde, at campen mest af alt føltes som et hjem. 

Karen Blixen Camp blev således et hjem, hvorfra de tog på safariture. Når man tager på safari, er det af essentiel betydning, at man har en god chauffør eller guide, der kan fortælle om alle de spændende ting, man møder. Carina og kollegaernes guide var Dennis, en af Africa Tours ægte Afrika-eksperter. Han sørgede for, at pigerne blev grundigt informeret om hvert enkelt dyr, der bød sig frem på savannen.

Carina fortæller: "Dennis fandt mange forskellige dyr, og alle dyrene blev præsenteret og beskrevet ned i detaljen, så man efter en safari næsten følte sig uddannet i biologi."

Undervejs var der mange små overraskelser. Når mørket sneg sig på og de trængte til at sove, blev de overrasket med en varmedunk i fodenden, og da de skulle afsted på safari, var der dækket op til morgenmad på savannen først.

Dertil kom en fantastisk rundvisning på selve Karen Blixen Camp og fortællingerne om Karen Blixen Camp Trusts uvurderlige arbejde i området, hvor blandt andet den lokale skole jævnligt nyder godt af deres støtte. Selve campen udgør en historie i sig selv. Den er placeret i naturen – for naturen – så alt er bygget med henblik på at sætte mindst muligt aftryk. Det blev prikken over i’et på det vinderne kalder en ikke mindre end fantastisk Afrika-rejse.

Også i 2019 trækkes der lod blandt alle deltagende hold til Safari-Stafetten om en rejse til Karen Blixen Camp i Kenya.

Præmien er sponsoreret af Africa Tours, KLM og Karen Blixen Camp.