Slide background Riis Skov Trail 2019

DATO

TIRSDAG D. 07. MAJ

TID

KL. 17:30

STED

RIIS SKOV, AARHUS N

DISTANCE

5,5 KM & 11 KM

FORÅRSTRAIL I RIIS SKOV
 

Ramsløgene dækker skovbunden og de nyudsprungne bøgeblade spreder den første forårsglæde med deres lysegrønne farver. En aften i maj kan vejrmæssigt byde på lidt af hvert, men så har vi efter løbet sørget for læ og telthygge ved Sjette Frederiks Kro, hvor der også vil være mulighed for at forudbestille en lækker anretning med årstidens råvarer. 

Løbet er en tirsdag aften, så det er nemt at mødes efter arbejde eller studie. 
 


 

I BYEN, GENNEM SKOVEN, LANGS KYSTEN

Riis Skov Trail har det hele. Med start- og målområde nær hjertet af Aarhus, behøver du ikke bevæge dig flere kilometer uden for byen for at finde et på én gang smukt og udfordrende trailterræn. Riis Skov byder både på strand, brede skovstier, smalle spor med rødder og sten og den berygtede djævlebakke. Glæd dig også til en bakkestart, der er et bjergløb værdigt.


RUTERNE

Start og mål ligger ved Sjette Frederiks Kro, hvilket har givet mulighed for at finde spændende, varierede og krævende ruter. Vi har alle de fede spor og stigninger med og krydret dem med endnu mere af det virkelig sjove trailløb. Alle starter med at løbe op ad Salonvejen, en stigning som kan tage pusten fra de fleste. Det eneste, du skal gøre, er at holde løbeformen ved lige i vinter, så du kan skyde foråret igang med Riis Skov Trail. Begge distancer løbes på cirka 10% asfalt.

Vælg mellem 5,5 km eller 11 km

  • 5,5 km ruten
    Ruten hvor alle kan være med, da den er forholdsvis kort men bestemt ikke mindre spændende. Vælg denne rute, hvis du bare må en tur rundt i bakkerne og i det hele taget synes, at det er udfordrende med et varieret underlag, smalle skovstier, rødder, sten, trapper og ikke mindst den berygtede Djævlebakke. Undervejs passerer ruten UNO Friluftscenter, det nyrenoverede vandrehjem i Riis Skov og Sjette Frederiks Kro. 

  • 11 km ruten
    Vælg denne rute, hvis du er til bakker, varieret underlag med smalle skovstier, rødder, sten, sand og trapper – vi lover, du nok skal få sved på panden efter at have besteget bl.a. den berygtede djævlebakke. Derudover byder denne rute på væltede træer, vandløb, sandstrand og den smukke brostenbelagte tur langs vandet. Undervejs på ruten passeres blandt andet Margrethestenen, Tumlepladsen, Badeanstalten Den Permanente, Ferdinandpladsen og Sjette Frederiks Kro.


START- OG MÅLOMRÅDE

Vi mødes ved Sjette Frederiks Kro, hvor skoven rammer start- og målområdet hyggeligt ind, og man kan nyde udsigten til havet og Badeanstalten, Den Permanente. Ruten går på den sidste del af turen gennem målområdet, så løberne kan hyldes inden den sidste bakke i skoven angribes. 

For jer, der ikke har fået nok natur- og sanseoplevelser, er der mulighed for at snuppe en frisk havdukkert fra kysten kun et stenkast fra målområdet.

Adresse: Sjette Frederiks Kro, Salonvejen 1, 8240 Risskov.


NYD EN LÆKKER ANRETNING EFTER LØBET

Der er mulighed for at forudbestille et lækkert måltid varm mad fra Sjette Frederiks Kro, som efter løbet kan nydes i teltene bag kroen eller med havudsigt fra kroens terrasse.

Anretningen består af saftig unghanebryst med kartofler, fintsnittet spidskål, sæsonens grønt og råsyltede tyttebær.

Pris: 100,- pr. person. Anretningen bestilles i tilmeldingen, til de deltagere der ønsker at tilkøbe tilbuddet.

Ønsker du at bestille til andre end deltagere i løbet, fx medbragte tilskuere, venner eller familie, så send gerne en mail til helle@aarhusmotion.dk.RIIS SKOV

Riis Skovs historie går langt tilbage og der er mange historier tilknyttet til skoven.

Den mest sejlivede er, at det var spanske soldater, der i 1808 i forbindelse med Napoleonskrigene tog ramsløgene med. De skulle dog have været i skovbunden lang tid før - soldaterne brugte dem til gengæld som lægeurter. Ramsløgene smager af en mellemting mellem forårsløg og hvidløg og især de spæde skud er velegnede til alt fra pesto til supper.

I 1800 tallet blev skoven anvendt til forlystelser og både Sjette Frederiks Kro og Vandrehjemmet er levn fra en tid, hvor der om sommeren var musik og serveringer ikke mindre end tre steder i skoven. Nogle af de store egetræer i skoven går helt tilbage til den tid, da de er over 200 år gamle. HVAD ER TRAILLØB?

Med trailløb kommer du både ud i naturen og får en varieret træning, hvor benmuskler og balance udfordres på en anden måde end ved almindelig løb. Det er en god måde at træne intervaller på helt uden du opdager det, da pulsen helt naturligt kommer op i det røde felt pga. terrænet. 

VI GLÆDER OS TIL AT BYDE JER VELKOMMEN TIL DET FEDESTE FORÅRSTRAIL

Det får du ved dette event

Trail krohygge

Hyggelige Sjette Frederiks kro danner rammerne for start- og målområdet

Stimulering af alle sanser

En fantastisk udsigt, en duft af ramsløg og et godt kuperet terræn

Forplejning

Vand, frugt fra Løvbjerg og en lækker snack


Riis Skov Trail 2019
139 startnumre tilbage
5,5 km

Standard: Pris pr. deltager
Til og med 1. apr 2019 11:59 165,00 DKK + gebyr
Fra 1. apr 2019 12:00 199,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 10,00 DKK pr. deltager

Mulighed for tilkøb af resultat-SMS à 5,00 DKK.