Slide background AFLYST - Efterårsmilen

DATE

D. 31. OCT - D. 29. NOV

TIME

KL. 09:30

PLACE

VIBY STADION, CERES ARENA & MOESGAARD STRAND

DISTANCE

7.532 KM


Prøv kræfter med Skovmilen, Bymilen og Strandmilen

 
UPDATE - Nyt forsamlingsforbud: Vi er opmærksomme på, at forsamlingsforbuddet er ændret. Alle deltagere vil modtage en mail i løbet af næste uge angående deres tilmelding.

Det er efterår. Det er årstiden, mange løbere elsker, fordi man får lov til at løbe sig til varmen - og det bliver der rigt mulighed for dette efterår! Vi har fundet en god gammel klassisker, den danske mil, frem fra gemmerne og designet tre ultra fede ruter med fokus på tre forskellige slags underlag: skovbund, asfalt og strand.

 

Hvad er en dansk mil? 

En dansk mil er helt præcis 7.532,48. Ordet 'mil' stammer fra latinsk 'mille passum', der betyder 1000 skridt og kan føres tilbage til romerriget.

Da måleenheden nåede til Danmark var milen blevet noget længere og endte på de lidt over 7,5 km. Den blev brugt som afstandsmarkering, milepæle, på kongevejene tilbage i 15- og 1600-tallene.

Den danske mil som løbedistance: 

Vi skal laaangt tilbage i gemmerne for at finde den sidste oficielle danmarksrekord på en dansk mil. Den lyder på 25.13,00 min. og går tilbage til 1908, hvor den blev sat af OL deltageren Kjeld Nielsen. 

Hos Aarhus Motion har vi ikke siden 90'erne haft et løb med milen som distance. Er det nu den gamle rekord på distancen uofficielt skal slåes? 


Covid 19
Alle vores løb er godkendt af myndighederne og overholder de retningslinjer, der på det givne tidspunkt er gældende. Du kan derfor trygt tilmelde dig et løb hos os. Skulle udviklingen bevirke, at vi bliver nødt til at aflyse et eller flere løb, så får du mulighed for at få refunderet dit startgebyr. Læs mere om tiltag i forbindelse her

Skal I følges ad? For at leve op til forsamlingsforbuddet vil alle deltagere blive inddelt i startgrupper af 50 personer. I tilmeldingen bliver du bedt om at angive den hastighed, du normalt løber 5 km i. Det er denne tid, der bestemmer, hvilken startgrupp, du kommer i, så skal du og en ven følges ad på dagen, så skal I angive den samme tid i tilmeldingen. I skal angive tiden på den langsomste løber. 
 


7,5 km løvfaldsræs i de aarhusianske skove

Dato:
31. oktober
Tid: 9.30
Sted: Ceres Arena

Ruten: Sidst i oktober, når træerne er ved at smide de sidste blade, lægger vi ud med en smuk og kuperet rute i skovene omkring Ceres Park. Først går turen til hundeskoven overfor Tivoli Friheden langs Stadion Allé, efterfulgt af en tur rundt i både Havreballe og Marselisborg Skov.

Kongevejen, der deler de to skove, er selvfølgelig lagt ind som den del af ruten for at mindes milens oprindelige formål som måleenhed på de gamle kongeveje. Tilsidst kan spurten sættes ind på de sidste 500 meter rundt bagom Ceres Park og Arena og derefter i mål.


 


 

Brænd asfalt af på en flad rute med fast underlag

Dato: 8. november
Tid: 9.30
Sted: Viby Stadion

Ruten: Bymilen består af cirka 90% asfalt og 10% skovsti. Det er på denne rute, du skal løbe dine personlige rekord på milen. Ruten er den fladeste af de tre, underlaget fast - vejret er hverken for varmt eller koldt.

Ruten starter med 2 km rundt i Viby i retning af viadukten under motorvejen ved Ormslevvej. Herefter venter 3 km rundt i Stautrup, 1 kilometer på den dejligt flade Brabrandsti, inden det igen går retur til Viby Stadion.
 

7,5 km med syre i benene og sand i skoene

Dato: 29. november
Tid: 9.30
Sted: Moesgaard Strand

Ruten: Strandmilen kan udfordre de fleste. De første 4 km tager dig en tur sydpå gennem Moesgaard og Fløjstrup Skov, der sidst i november står helt nøgne.

For enden af Fløjstrup Skov vender ruten, og forude venter 3,5 km ren strandløb med sand og sten som underlag. Underlaget kommer til at kræve fuld koncentration. Det hele krydres med en frisk efterårsvind fra Aarhusbugten.  
 

DELTAG I ET ELLER ALLE TRE LØB
Du bestemmer selv, om du vil deltage i ét, to eller alle tre løb. Tilmeld dig alle 3 løb for en hurtig pris.

Pris ét løb: 165 kr. (ekskl. adm.gebyr)
Pris alle tre løb: 399 kr (ekskl. adm.gebyr) - du sparer 116 kr!


DETTE FÅR DU:

  • 3 fede og meget forskellige ruter rundt om i Aarhus
  • Mulighed for at vinge milen af på din løbe-bucketliste
  • Tidtagning og online resultatliste
  • Vand og frugt i mål
  • Super fed stemning
  • Varmen ;)


 

SES VI TIL ENTEN SKOVMILEN, BYMILEN ELLER STRANDMILEN?

 
Alle tre løb
7.53 km

Price per participant
Price 399.00 DKK + fee
Fee: 10.00 DKK per participant
Skovmilen 31/10 7,532 km, Bymilen 8/11 7,532 km, Strandmilen 29/11 7,532 km
7.53 km

Price per participant
Price 165.00 DKK + fee
Fee: 10.00 DKK per participant