DISTANCE

7,5 KM & 15 KM

Prøv kræfter med en dansk mil på 7,5 km og en dobbelt mil på 15 km!

Er du vild med at løbe, og vil du gerne have testet formen af?
Aarhus Motion tager forskud på sommeren og afholder søndag d. 30. april 2023 et løb med distancer på 7,5 og 15 km. Systematic Testrun er for dig, der elsker at løbe! Det er et løb for dig, som enten vil teste formen af inden et længere løb eller som bare gerne vil prøve kræfter med en af distancerne.

Hvad er en dansk mil?

En dansk mil er helt præcis 7.532,48. Ordet 'mil' stammer fra latinsk 'mille passum', der betyder 1000 skridt og kan føres tilbage til romerriget.

Da måleenheden nåede til Danmark var milen blevet noget længere og endte på de lidt over 7,5 km. Den blev brugt som afstandsmarkering, milepæle, på kongevejene tilbage i 15- og 1600-tallene.

Den danske mil som løbedistance

Vi skal laaangt tilbage i gemmerne for at finde den sidste officielle danmarksrekord på en dansk mil. Den lyder på 25. min. 13. sek. og går tilbage til 1908, hvor den blev sat af OL deltageren Kjeld Nielsen.

Hos Aarhus Motion har vi ikke siden 90'erne haft et løb med milen som distance. Er det nu, den gamle rekord på distancen
uofficielt skal slåes?

VINTERLØBENE & SYSTEMATIC TESTRUN -  FIRE UNIKKE LOKATIONER

De sidste 39. år har Aarhus Motion haft æren af at kunne indbyde til vinterløb, hvor alle kan deltage uanset niveau. Vinterløbene er både for den seriøse løber, der vil sætte en ny PR og for motionisten, som bare løber for sjov og for motionens skyld. I 2023 vil der igen være fire unikke løb, og det er helt op til dig, hvor mange løb du tilmelder dig. Tilmelder du dig alle fire løb, sparer du 141,- kr. og får tilmed en lækker Vinterløbs T-shirt i et flot design.

Vinterløbene kan være dit startskud til at komme godt i gang efter et langt og mørkt efterår. Samtidig er Vinterløbene også din måde at komme godt igang med det nye år. De er en god mulighed for at holde sig motiveret i de kolde måneder, og sikre at man kommer i god form til forårets mange løb. Løbene bliver afholdt på fire unikke lokationer, så man er garanteret en ny rute og ikke mindst en ny oplevelse for hvert løb, man deltager i. De første tre løb byder på distancer på 5 km og 10 km, mens du også kan prøve kræfter med en 15 km rute til vinterløbet Eskelund. SYSTEMATIC TESTRUN, som er det sidste af de fire løb, har to distancer på 7,5 og 15 km.

HVORFOR SYSTEMATIC TESTRUN?

Ruten er flad som en pandekage og klar til en hurtig tid. Vi giver den max gas for at give dig en unik løbeoplevelse og et fedt setup. Noget af det sværeste er at ramme dagen, når det gælder - du har måske trænet hårdt, trodset slud, blæst og regn men er stadig i tvivl.

FARTHOLDERE PÅ 15 KM

Der vil være fartholdere, som pacer dig hele vejen efter din forventede halvmarathontid. Fartholderne løber med samme kilometertid alle kilometer. Du finder fartholdere med følgende minuttider per kilometer (race pace): 04.15 - 04.30 - 04.44 - 04.58 - 05.12 - 05.27 - 05.38 - 05.55 - 06.09 - 06.38

TEST DIN GAMEPLAN

Til SYSTEMATIC TESTRUN har du mulighed for at teste din gameplan. Du har muligheden for at teste alt lige fra opvarmning, tempo, hvad du skal spise inden løbet til indtag af væske/energi undervejs og hvilken rolle vejret spiller.

Efter løbet vil du have en god fornemmelse af, hvor langt du er fra dit mål, og hvor hårdt du skal arbejde, før du kan gennemføre et større løb.

Hvad enten du skal løbe BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, et andet løb - eller bare elsker at løbe, så er SYSTEMATIC TESTRUN din mulighed for at teste formen. Tag løbeskoene på, og glæd dig til at udfordre og teste dig selv i selskab med mange andre løbere.

FÅ MERE ENERGI

Motion og frisk luft giver mere energi og overskud - både fysisk og mentalt. Vinterløbene er en oplagt mulighed for at mødes med løbevennerne til en hyggelig og anderledes dag i motionens tegn. At have et løb i kalenderen er en kæmpe motivation for at snøre løbeskoene i hverdagen. Så hiv fat i løbevennerne og giv dem mulighed for at få en god og aktiv start på 2023.

T-SHIRT OG STARTNUMMER

Tilmelder du dig alle fire løb, er der flere fordele. Du får en flot Vinterløbs-T-shirt fra Only Play og i super lækker kvalitet. Derudover sparer du 141 kr. og får udleveret alle startnumrene på én gang, så du hele tiden er klar til næste løb.

Der er en T-shirt til de første 1250, som er tilmeldt alle 4 løb.

MEDALJER TIL LØBENE

Du har mulighed for at tilkøbe en flot medalje, som bevis på at du har gennemført et eller flere løb. Der er to forskellige medaljer (se billederne). De er lavet i træ med en flot blå lædersnor.

Medaljerne koster 65 kr og bliver udleveret sammen med dit startnummer.