Slide background

DATE

FRIDAY 10. JUN

TIME

KL. 16:30

PLACE

Rådhusparken/Musikhusparken

DISTANCE

HJÆLP OS MED AT PASSE PÅ MILJØET
'Aarhus rydder op' er et nyt tiltag startet af initiativtagerne Løbeshop.dk, Lipati og Aarhus Motion. Eventet afholdes i forbindelse med BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.


Vil du være med til at gøre Aarhus til en renere by?
Med kun et stenkast fra Aarhus til kyststrækningen ender en del af skraldet desværre i havet. Særlig plastik, som findes i mange af de genstande, som vi bruger hver dag, ender i havet, hvor det ikke kan nedbrydes. I takt med, at plastik bruges mere og mere, bliver problemet kun større for hver dag, der går. Plastikken i havet kan ende i dyrenes maver, og det kan have fatale konsekvenser for bl.a. fugle og fisk, men det kan også skade menneskets sundhed, hvis det ender i drikkevandet.

Det vil vi nu gøre op med! Og med et (måske naivt) forsøg på at få samlet så meget skrald som muligt, kan vi gøre en lille forskel. Og du kan hjælpe! Du har mulighed for at gøre noget godt for dig selv med en løbetur, og samtidig gør du noget godt for naturen og for Aarhus som by. For hvem har egentlig lyst til at se på skrald, der ligger og flyder?


Alt det praktiske
Først og fremmest: Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Vi mødes fredag d. 10. juni kl. 16.30 foran Musikhuset, hvor vi fordeler os i grupper. Grupperne fordeles efter hvor langt man ønsker at løbe, og der er klart fokus på det sociale! Så det er ikke til 'Aarhus rydder p', at du skal sætte en ny PR ;) I hver gruppe er der en repræsentant fra Aarhus Motion, Lipati eller Løbeshop.dk. Grupperne får hver et område i byen, som de samler skrald i og hver gruppe følges ad rundt, så ingen løber alene til 'Aarhus rydder op'. Medbring gerne en pose til skraldet og evt. handsker. Hvis du ikke har en pose, så har vi naturligvis en til dig.
  • Vi mødes
  • Vi løber
  • Vi hygger
  • Vi samler skrald

Fredagsøl med god samvittighed
I mål mødes vi igen og nyder synet af den bunke skrald, som er indsamlet. Der er en lækker øl fra Bajeur, KIMS chips og kaffe fra BKI. Så er weekenden skudt godt igang.


Vidste du?
At det at løbe og samle skrald er blevet et større og mere kendt fænomen og det kaldes plogging. 


Skal du løbe BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon om søndagen?
Ingen problem! Så er 'Aarhus rydder op' et oplagt shake out run, hvor du kan få rørt benene på en kort tur, inden det går løs få dage efter. Du har også mulighed for at mødes med andre løbere og vende søndagens mål/forventninger og meget mere. 

 

Vores vision
Hos Aarhus Motion sætter vi en stor ære i at efterlade byen renere, end da vi kom. Vi gør derfor altid noget ekstra for at rydde op og samle affald op efter BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Derfor vil vi i år gør byen klar til at tage imod 12.000 glade løbere søndag den 12. juni. Aarhus Motion, Løbeshop.dk og Lipati er derfor gået sammen om 'Aarhus rydder op'
 

Vær med til gøre Aarhus renere og til en endnu pænere by.

Aarhus rydder op
No information