Halvdelen af pengene går til: Bekæmpelse af krybskytteri i Mara

  • Ree Park Safari Run 2017
  • d. 06.04.17

Halvdelen af pengene går til: Bekæmpelse af krybskytteri i Mara

Det bedste ved Ree Park Safari Run er, at vi i fællesskab bidrager til at støtte truede dyrearter i Afrika. Via de tidligere år har deltagerne i Ree Park Safari Run via en del af deres deltagergebyr bidraget væsentligt til bekæmpelsen af krybskytteri i Masai Mara. 

I 2017 vil halvdelen af støtten gå til bekæmpelsen af krybskytteri af elefanter og vedligehold af den helikopter, som de lokale rangers benytter til at få fat på krybskytterne og yde hjælp til de sårede elefanter. Den anden halvdel af midlerne går til beskyttelse af løver ved hjælp af nogle specielle hegn (læs mere om det senere).

Midlerne fra løbet har særligt kunnet bidrage til at sikre helikopterens uvurderlige hjælp i luften, når store områder skal holdes under opsyn, eller når f.eks. elefanter skal have dyrlægeassistance.

Det kræver ofte luftassistance for at komme til elefanterne og bedøve dem, hvis de f.eks. er såret og går rundt med pile og spydspidser i kroppen. I sådanne tilfælde letter helikopteren fra sin base ved Karen Blixen Camp. I helikopteren er der, udover piloten, også en dyrlæge ombord, som fra luften kan skyde en lille bedøvende pil i den tilskadekommende elefant. Når elefanten efter kort tid er faldet i dyb søvn, kan helikopteren lande sikkert i nærheden af elefanten, og rangerne kan sammen med dyrlægen tilse og operere elefanten.

Det er særligt efterspørgslen på de asiatiske markeder, som har fastholdt den store interesse på elefanternes stødtænder (også kaldet elfenben). En af de helt store spillere på markedet for elfenben er Kina, som netop har besluttet at lukke ned for handlen med elfenben i år 2018. 

Hvad det får af betydning bliver spændende at følge, men der er ingen tvivl om, at en af de primære faktorer til succes bl.a. ligger i at få lukket den legale handel med elfenben.