• Af Camilla Christensen
  • bearunner
  • Skrevet d. 28.11.17

Hvordan holder Camilla motivationen til træning henover vinteren?

Nedenstående indlæg er skrevet af Camilla Christensen, som lever og ånder for løb – og alt hvad det indebærer. Hun er en 25-årig pige, som efter at være blevet erklæret fodboldinvalid dedikerede sig 110% til løb. Med adskillige halv- og helmarathon på CV’et og for nyligt halv- og helironman, er hun en træningsflittig og –koncentreret atlet. Hendes passion for løb og tri kommer til udtryk gennem sin Instagram-profil @bearunner.dk, hvor hun dagligt deler ud af og inspirerer med hendes træning. Camilla Christensen har deltaget til flere af Aarhus Motions arrangementer, hvor hun til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2017 løb i en flot tid på 1:23:30.

Alle kender følelsen af, at det er koldt, vådt og klamt vejr udenfor. I sådanne vejrforhold er det bare dét sværere at komme ud at løbe sin daglige løbetur – og mange mister desværre deres træningsmotivation.

Jeg kender det alt for godt selv; min motivation falder langsomt i takt med at dagene bliver kortere, koldere og mere regnfulde og blæsende. Det er egentlig ikke fordi, jeg ikke har lyst til at træne, men det er bare som om, at undskyldningerne for ikke at træne er flere om vinteren end om sommeren. Men uanset hvor mange undskyldningerne jeg kan finde på, så kommer jeg altid afsted til træning. Det gælder nemlig om at huske på, hvorfor det er man godt kan lide at træne, samt hvorfor man startede i første omgang.  

Jeg træner, fordi det giver selvtillid; fysisk såvel som mentalt. At få afviklet ens træning, uanset om det gik godt eller skidt, er alt sammen med til at rykke os, både på den korte og lange bane. Jeg bliver mentalt stærkere af træning, fordi det giver mig energi og overskud i hverdagen – ja, træning gør mig usandsynlig glad. Samtidig, er træning også den måde, hvorpå jeg udvikler mig som atlet og som menneske. Det får mig til at flytte grænser, som jeg ikke havde troet var muligt. Jeg har altid levet efter mottoet: ”der er ikke noget, som er umuligt for den, som tror på sig selv”, hvilket faktisk er det, der får mig afsted hver eneste dag. Det er drømmen om at blive en bedre løber og atlet, som får mig afsted. Hvis jeg vil være bedre end sidste race, så bliver jeg også nødt til at passe min træning.

Så selvom det kan virke utrolig svært at komme afsted til træning, så husk på det mål, du har opstillet fra start. Hvad end det er vægttab, vedligeholdelse af ens sundhed eller et distance-/tidsmæssigt mål. For at gøre dette mål mere overskueligt og lettere at opfylde i den mørke og kolde tid, så vil mit bedste råd være, at man skal sætte sig delmål henover vinteren, således man holder ens form og motivation vedlige.  

Tilmeld dig fx Aarhus Motions Vinterløb, som du gradvist kan træne dig op mod – og se frem til, så vil du helt automatisk fastholde din motivation, fordi dit næste (del)mål er lige om hjørnet. Det har jeg fx selv gjort, da disse løb er perfekte optakter til mit næste store mål som er Hamborg Marathon.

 

 

Derudover, er der også andre gode råd, som du kan tage til dig – hvis du gerne vil holde motivationen oppe.

  1. Lav løbeaftaler med din ven/kæreste/mor/bror. Det er altid lettere at løbe to fremfor én, og det hjælper også at have en aftale, når vejret måske ikke viser sig fra sin bedste side. Se det som kvalitetstid og ikke træningstid, så går kilometerne bare hurtigere.
  2. Søg ly i fitnesscenteret, hvis du synes det er for svært at komme ud. Der er rigtig mange holdninger til træning på løbebånd, men jeg må erkende, at jeg har haft og har stort gavn af løbebånd; det er nemlig et super godt alternativt til slet ikke at komme afsted pga. vejret. Så er løbebånd indenfor i shorts og T-shirts helt klart at anbefale.
  3. Sørg for at have det rigtige udstyr i form af løbetøj. Selvom vejret kan være en hindring, så skal og behøve den ikke være det. Hvis blot man er klædt rigtigt på, så kan en løbetur om vinteren være helt magisk. Når kulden bider i dine kinder, frosten ligger på vejene/markerne/stierne og vejret viser sig fra sin gode side, så er der faktisk ikke noget, der kan ødelægge en løbetur udenfor. Det gælder bare om at hoppe i en tynd løbeundertrøje, en løbevest/jakke, et par gode tights og så i løbeskoene. Evt. supplere med et pandebånd eller vanter, hvis det er rigtig koldt.

Jeg håber, dette indlæg kunne være med til at inspirere jer – og holde jer motiveret til vintertræningen. Det behøver slet ikke være så svært at komme afsted, hvis blot man husker at gøre træningen til en ligeså stor leg som om sommeren!

 

Rigtig god træningslyst. 

/ Camilla Christensen - bearunner