Hele Aarhus festede med, da 12.000 løbere indtog midtbyen

  • BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2017
  • d. 11.06.17

Hele Aarhus festede med, da 12.000 løbere indtog midtbyen

Opbakningen fra publikum til dagens BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon var helt i top, og det var tiltrængt på en dag, hvor der blev meldt om en hård tur. 

”Jeg er RIGTIG glad for at komme i mål i dag” var en af Louise Langelund Battings første kommentarer. Kroppen var ikke helt i det rigtige mode, og varmen gjorde det ikke bedre. Alligevel blev det til hendes fjerde førsteplads siden løbets debut i 2012.

Herrernes sejr løb Thomas Væsel Wade med og Jesper Fauerschou, der ellers løb med startnummer 1, måtte se sig tilfreds med en flot 2. plads.
 

En politiker, der holder, hvad han lover

Også Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard syntes dagens tur var hård, men han kom ind i en flot tid på 1.50, som han havde vurderet, inden han skød løbet i gang. Underholdningen på ruten og et godt publikum var med til at bære ham igennem løbet: ”Når man er ved at blive lidt træt, så kigger man efter den næste motivationsfaktor, og så er det fantastisk med alt underholdningen og ikke mindst alle tilskuerne” lød det fra borgmesteren, der specielt bed mærke i den hollandske zone på Lilletorv.  


 

Sara Slott deltog i Stafet for Børnehjælpsdagen

Der var ingen hække at spotte på ruten og Sara Slott deltog heller ikke for at slå nye rekorder, men som ambassadør for Børnehjælpsdagen, der støtter udsatte børn og unge.  Hun deltog sammen med 4 andre ambassadører i en stafet sammen med nogle af børnene.

 

Afslapning i parken efter veloverståede 21,097 km: Anne Pedersen og Bitten Kolling

Ambassadør for Børnehjælpsdagen Sara Slott og udsatte unge fra bostedet 

Jørgen Sønderkjør, chef for Aarhus Events og hans kone Hanne Pedersen - aka Røde Orm og Yrsa

 

Røde orm og Yrsa

For at gøre det hele lidt mere festligt har Jørgen Sønderkjær og Hanne Pedersen en tradition for at møde op i lidt alternativ løbetøj. I år var de i anledning af Aarhus Kulturby 2017 trukket i vikingekostumer som Røde orm og Yrsa. ”Vi kan godt lide den feed back, det giver og så er der noget sjovt at se på for børnene” fortalte Jørgen Sønderkjær.  ”Og så er den en god måde at holde sig selv oppe på, hvis man bliver presset, for man kan ikke løbe rundt i sådan et kostume og se alt for presset ud” fortalte Hanne Pedersen.
 

Debutanten og den mere erfarne

20% af deltagerne i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2017 deltog for første gang. Pernille Andsersen var én af dem og hun havde allieret sig med mere sin veninde Bitten Kolling, der løb sit 4. halvmarathon. ” Det har været fedt at kunne trække på hendes erfaring. Hun har fortalt mig alt om, hvad jeg skulle spise, hvor meget jeg skulle drikke, og hvornår jeg skulle tisse” fortalte Pernille Andersen grinende og med sit første halvmarathon i hus.
 

Breaking News

Mens deltagerne strømmede over mål, kunne Jon Koch Hansen, der er sponsoransvarlig for Aarhus Motion, afsløre, at BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon og NorthSide i 2018 ikke falder sammen. En nyhed, der helt sikkert vil glæde mange musikelskende løbere.

 

Dagens top 3 – herrer og damer

Et stort tillykke til dagens vindere!
 

Herrerne:

1) Thomas Væsel Wade fra Stay Activ/In Sport i tiden 1.07.23

2) Jesper Fauerschou fra HLK/JDRF i tiden 1.08.46

3) Ulrik Heitmann fra IN SPORT/Adidas i tiden 1.09.54

 

Damerne:

1) Louise Langelund Batting fra Aarhus 1900 i tiden 1.18.01

2) Amalie Haughuus fra Runners High Horsens/RUNAAR i tiden 1.20.58

3) Lise Kandborg Sørensen fra AGF Atletik i tiden 1:22:08

 ;