Nyt løbetøj til Mo's Friends

  • Aarhus Motion
  • d. 18.01.17

Nyt løbetøj til Mo's Friends

Når den internationale løbeklub Mo's Friends begiver sig ud i januarmørket, er det med spritnyt løbetøj sponsoreret af Aarhus Motion og Newline.

Til den mandagstræning, hvor to af Aarhus Motions medarbejdere var forbi ungdomskulturhuset i Aarhus med det nye løbetøj, var ikke mindre end 10 forskellige nationaliteter repræsenteret, heriblandt kurdere, syrere, afghanere, somaliere og eritrerianere. Når man kommer fra varmen i fx Syrien, er det noget af et kuldechok at komme til Danmark - også selvom man løber hurtigt. Mange af løberne ejer ikke rigtigt løbetøj, så det bliver luksus at begive sig ud i vinterkulden med varme vinterløbetights.

Mo's FriendsNyt løbetøj fra Aarhus Motion og Newline

Samling og navnerunde inden mandagens løbetur på Brabrandstien

Fælles passion for løb
Løbeklubben Mo's Friends er en alternativ løbeklub med en blanding af flygtninge og etniske danskere. Idéen til klubben opstod på grundlag af et venskab mellem to passionerede løbere, Esben Hornum og Abdirazak Madafin. De mødtes gennem en fælles bekendt hos (DFUNK) Dansk Flygtninghjælp Ungdom, og det blev startskuddet på et venskab bygget op omkring en fælles interesse for løb. Abdirazak fortæller: "I starten kunne jeg hverken dansk eller engelsk, så vi talte ikke særligt meget sammen - vi løb bare. Langsomt begyndte jeg at blive bedre til dansk, og nu er der ingen problemer med at forstå hinanden". Et af deres første fælles løb og indtil videre også største sejr har været at deltage i og vinde DHL Stafetten.

Meget mere end en løbeklub
Mens vi taler med Abdirazak, dukker der flere og flere løbere op, der hilses på kryds og tværs og der spreder sig en afslappet og hjertevarm stemning i de rå lokaler i ungdomskulturhuset. Der tales sammen på dansk på meget forskellige niveauer, hvilket ifølge de fremmødte er en væsentligt del af det at være med i Mo's Friends: at tale dansk og møde nye venner - også etniske danskere.

Tynde løbeben
Det nye tøj prøves på - den rigtige størrelse skal findes. Mange af løberne hopper nemt i en str. small, hvilket udløser en række jokes om tynde afrikanerløbeben efterfulgt af højlydt latter. En ting er sikkert: det så virkelig godt ud, da løberne forsvandt i mørket på vej ud mod Brabrandstien med et stort 'Mo's Friends' på ryggen. 

Mo's Friends er opkaldt efter den somaliske løber Mo Farah, der kom til England som flygtning og efterfølgende har vundet OL-medaljer i både 5.000 og 10.000 meter. Nogle af klubbens medlemmer er blandt de hurtigste i Danmark og drømmer om at kvalificere sig til OL.