Hele Danmark løber for at knække cancer

  • Danmark - Løb for Knæk Cancer
  • d. 08.10.20

Hele Danmark løber for at knække cancer

Alle kan være med, når den almennyttige forening, Aarhus Motion, i forbindelse med Knæk Cancer ugen i uge 43 afholder ”Danmark – løb for Knæk Cancer”.

En aktiv indsats i kampen mod kræft
Med det nye løb ønsker den aarhusianske løbsarrangør at motivere til motion og sammenhold, samtidig med, at der samles penge ind til den gode sag. Når man deltager i ’Danmark – løb for Knæk Cancer’, går 50 kr. af tilmeldingsgebyret ubeskåret til Knæk Cancer-indsamlingen. Derudover er der i tilmeldingen til løbet mulighed for at donere yderligere.

Birgitte Strand, Senior Projektleder hos Kræftens Bekæmpelse:
Vi er meget glade og taknemmelige for Aarhus Motions store engagement i Knæk Cancer. Dette initiativ er for det første meget folkeligt, alle kan være med, og for det andet taler det direkte ind i vores eget budskab om, at motion er sundt.”

Jeanette Boye Sørensen, Eventchef for Aarhus Motion:
”Et Knæk Cancer-løb giver bare så god mening. Udover at løbet rent økonomisk bidrager til Knæk Cancer-indsamlingen, så sætter det motion på dagsordenen ude i de danske hjem. Vi håber, Danmark har lyst til at støtte op om en vigtig sag”. 

Alle kan være med
’Danmark – løb for Knæk Cancer’ består af et landsdækkende virtuelt løb og et fysisk løb i Aarhus. Med det virtuelle løb har alle mulighed for at deltage, da man selv bestemmer både tid, sted, distance og selskabet undervejs.

Jeanette Boye Sørensen, Eventchef for Aarhus Motion:
”Mange er påvirket af kræft enten som ramt, pårørende eller efterladt, og derfor har det været vigtigt for os, at ’Danmark – løb for Knæk Cancer’ favner alle, så flest muligt kan vise deres engagement og støtte op.”

Det er ikke første gang, at Aarhus Motion opfordrer den danske befolkning til at stå sammen og løbe eller gå for en fælles sag. Det gjorde de også under corona lockdown i maj, da de med det virtuelle løb ”Danmark løber” samlede 31.000 motionister fra hele landet til at løbe sammen hver for sig.

Fysisk løb i corona-sikre rammer
Udover det landsdækkende virtuelle løb, afholder Aarhus Motion et fysisk løb i Mindeparken i Aarhus på selve dagen for det store indsamlingsshow på TV2, den 24. oktober. Til det fysiske løb kan man tage familien, en ven eller kollegaerne med og vælge at løbe eller gå 4 eller 7 km samtidig med, at man støtter den gode sag. Afviklingen af det fysiske løb afholdes ifølge løbsarrangøren i corona-sikre rammer med små startgrupper, god afstand og masser af håndsprit.

Aarhus Motion skaber begivenheder, der sætter gang i benene. De står bag flere velkendte motionsarrangementer i Aarhus; herunder DHL Stafetten, BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, Vinterløbene, BESTSELLER Børneløbet, Ree Park Safari Run og Carl Ras Mountainbike Challenge. Aarhus Motion sender hvert år 85.000 danskere ud at løbe, gå og cykle.

For flere informationer kontakt venligst Jeanette Boye Sørensen, Eventansvarlig hos Aarhus Motion, email: jeanette@aarhusmotion.dk, mobil: 2628 9511 eller Birgit Schultz, kommunikationsansvarlig hos Aarhus Motion, email: birgit@aarhusmotion.dk, mobil: 28189575

Fakta
Virtuelt løb: Landsdækkende, hele uge 43
Fysisk løb: Mindeparken i Aarhus, 24. oktober 2020
Donation: 50 kr. pr. deltager går ubeskåret til Knæk Cancer-indsamlingen
Arrangør: Aarhus Motion
Tilmelding: Aarhusmotion.dk