Slide background Moesgaard Trail Run 2019

Tilmeldingen åbner d. 30-03 12:00

DATO

SØNDAG D. 06. OKT

TID

KL. 10:00

STED

MOESGAARD MUSEUM

DISTANCE

5, 10 & 15 KM

DM LANG TRAIL

TILMELDINGSDEADLINE ONSDAG D. 3/10

Du kan godt tilmelde dig distancen 'DM lang trail' uden for mesterskabet, hvis du ikke er medlem af en klub, men gerne vil prøve kræfter med en rute på 50 km. Det betyder, at du ikke deltager officielt i mesterskabet og dermed ikke er med i konkurrencen om medaljerne. Når du skal vælge klub i tilmeldingen, vælger du blot "Jeg deltager uden for mesterskabet".

 

PRAKTISK INFO

Alle deltagere får tilsendt en mail med praktiske informationer på torsdag d. 4/10 sammen med et GPX link til ruten.

 

STARTNUMRE

De kan afhentes onsdag d. 3/10 ved Moesgaard Museum i tidsrummet fra 16.30-18.30. Derudover kan de afhentes på løbsdagen fra kl. 07.15.

 

KLASSER

Udover senior klasser for herre og dame, konkurreres der i kønsinddelte aldersklasser af 5 års intervaller fra 30 år og opefter. Aldersklassen bestemmes på baggrund af årgang og ikke alder på dagen. Der har flere år været tvivl hvorvidt masters er en del af mesterskabet. Hver aldersgruppe (børne-ungdom / senior / masters) håndterer deres (DM-)discipliner selvstændigt, og som det er nu, er lang trail kun en officiel disciplin i seniorklassen. Efter flere henvendelser, har vi dog valgt at der også uddeles medaljer i aldersklasserne, som også vil fremgå af deltager- samt resultatlisten. Medaljer i alderklasserne overrækkes ikke, men kan afhentes i DM loungen på løbsdagen.

 

Der overrækkes medaljer til:

 • Top 3 i seniorklasser
 • Top 3 senior hold

 

OBS. Vi sender ikke medaljer ud efterfølgende.

 

UDSTYR

Obligatorisk udstyr:

 • Startnummer (udleveres af arrangøren. Skal bæres synligt på fronten under hele løbet).
 • Mobiltelefon med løbsledelsens nummer indkodet. Opladet selvfølgelig.

Anbefalet udstyr: 

 • Vind- eller vandtæt jakke (åndbar)
 • Hue & Handsker
 • Mulighed for at medbringe væske mellem depoter (dunk eller blære)
 • Energi/mad til hele løbet
 • Kop på min. 150 ml. – da det ikke garanteres, at vi bruger engangskopper

Bemærk at obligatorisk udstyr vil blive kontrolleret. Manglende obligatorisk udstyr medfører diskvalifikation!

Det er valgfrit, hvorvidt deltagerne vil benytte sig af stave eller ej.

 

TØJ

Det er obligatorisk at løbe i officielt klubtøj.

 

 

DEPOTER

I målområdet er etableret depotzone, der passeres efter hvert loop. I depotzonen har løberne mulighed for at placere personlig forplejning med henblik på indtagelse eller optankning efter hvert loop. I depotzonen vil der være opstillet vand til optankning.

I specificeret del af depotzonen vil det være tilladt for hjælpere at yde support til løberne. Det er ikke tilladt at modtage support fra hjælpere uden for dette område.

Du løber forbi depotet ved km 12, 25 og 37 km.

 

RUNNERS LOUNGE

Der indrettes indendørs 'Runners Lounge' til ophold for DM løbere før og efter løbet. I Runners Lounge vil der være udover mulighed for at sidde, være afskærmet område med mulighed for omklædning (ikke bad). Før løbet vil der være vand, mens der efter løbet vil være en let forplejning.
Der er ikke adgang for andre end DM-løbere i 'Runners Lounge'.

 

AFFALD

Det er muligt at komme af med sit affald i depotzonen og i mål. Da vi bevæger os i et stykke af Danmarks flotteste natur, bliver vi overordentligt kede af det, hvis vi finder affald fra deltagerne på ruten.

Løbsledelsen og de ansvarlige for kontrolposter og depoter er bemyndiget til at opretholde bestemmelser og omgående pålægge en straf for manglende overholdelse.

 

PROGRAM FOR DM LANG TRAIL + ÅBEN 50K

 

Kl. 07.15 - DM området åbner

Kl. 08.00 - Velkommen ved Aarhus Motion

Kl. 08.15 - Løbsbriefing for DM løberne 

Kl. 08.30 - DM løbere sendes afsted

Kl. 12.00 - Første DM løber forventes at være i mål

Kl. 15.30 - Sidste DM løber forventes at være i mål

 

PRIS FOR DELTAGELSE

1/6 - 31/7 : 550 kr. 

1/8 - 6/10 : 650 kr.

 

Prisen inkluderer:

 • Startnummer
 • Chip tidtagning med mellemtider og tracking
 • En nøjsommeligt markeret rute
 • Vejvisere på kritiske kontrolposter
 • Overvåget depotzone, der passeres flere gange.
 • Runners Lounge til ophold for DM løbere før og efter løbet
 • Forplejning i Runners Lounge efter løbet

Onlinertilmelding er åben frem til d. 3. oktober kl. 12.00. Det er ikke muligt at eftertilmelde på dagen.

 

RUTEBESKRIVELSE

Ruten vil blive offentliggjort to dage før løbet.

Ruten tager sit udgangspunkt i de smukke omgivelser omkring Moesgaard Museum og Moesgård Herregård. Her har Aarhus Motion siden 2016 arrangeret motions-trailløbet ”Moesgaard Trail Run” med over 1500 løbere, og det er sammen med dette løb, der i år arrangeres DM lang trail.

Med en rute der er lagt med loops og gennemløb af målområdet flere gange, er det en ambition at få præsenteret Danmarks dygtigste trailløbere for de mange motionister, der er til stede denne dag. Ved hvert gennemløb af målområdet, skal løberne en tur op på taget på Moesgaard Museum. Udover at give publikum en fantastisk mulighed for at se de dygtige løbere, bliver både op- og nedløbet på det stejle tag en udfordring for løbernes ben.

Der indledes med at løbe på de tre loop af hver ca. 4 km, der udgør motionsløbernes udfordring. 
Det første loop er relativ let løbet trail, uden større tekniske udfordringer, der vil kunne friste de stærkeste løbere til at lægge pres på konkurrenterne med højt tempo fra start.
Efter passage af målområdet løbes ud på andet loop. Her skrues der op for både teknik og bakker. Vi benytter nogle af mountainbikenes singletracks.
Alt efter hvordan det danske efterårsvejr har været, forventes de to første loops at være relativt tørre, men på det tredje loop er der garanti for mudder og vand. Dette loop er relativt fladt så, der er også mulighed for at sætte tempo og presse vandet ud af skoene.

Efter endnu tur gennem målområdet, løbes der nu ud på DM loopet der er ca. 13 km og skal gennemløbes tre gange. På dette loop får løberne alt det bedste området har at byde på. For de hurtige er der passager på grusstier, for vandhundene er der garanti for våde fødder, de lette løbere vil elske strandsandet, de stejle skråninger og lange trapper mens de dygtige teknikere vil kunne trække fra på singletracks og offtrail.
Efter tre omgange på DM loopet, hjælper nedløbet fra den sidste tur op på museets tag med at sikre farten i slutspurten.

Der opereres med cut-off tider med udløb på sidste runde. Er man ikke startet på runden til den angivne cut-off tid, tages man ud af løbet.

 

RUTEFACTS

Distance: 50 km
Højdemeter: Ca. 1000 hm (Det præcise antal højdemeter vil komme på hjemmesiden snarest muligt)
Underlag: Asfalt optræder kun i meget minimalt omfang i forbindelse med krydsning af veje. 

 

KM

 

Cut-off

0

Start (8:30)

 

4

2. loop

 

8

3. loop

 

12

1. DM loop

 

25

2. DM loop

 

37

3. DM loop

5:15 timer (13:45)

50

Mål

 

 

RUTEMARKERING

Den angivne rute er markeret og skal følges. Det er deltagernes eget ansvar at følge ruten. Ruten markeres generelt med markeringsflag suppleret med pileskilte og markeringsbånd i nødvendigt omfang. Vejvisere og rutekontrollanter vil være placeret på kritiske steder.

Den angivne rute skal følges, og forlader man ved en fejltagelse ruten, skal man hurtigst muligt, følge samme vej tilbage på ruten.

Hvor ruten foregår på/krydser trafikeret vej, skal færdselsregler overholdes.

 

REGLER OG STRAF

Trailløb er en gentleman sport og løbet afholdes i respekt for den sportslige etik, loyalitet, solidaritet, miljø og natur.

 • Hvis det vurderes, at en omvej/genvej, bevidst eller ubevidst har sparet tid for løberen. - Tidsstraf eller diskvalifikation - Dette afgøres suverænt af løbsledelsen.

 • Det er ikke tilladt at løbe med musik.

 • Nægter løberen at efterkomme en ordre fra løbsledelse, depotleder, rutekontrollant, eller læge -  diskvalifikation.

 • Manglende obligatorisk udstyr - diskvalifikation. 
 • Nægter at få obligatorisk udstyr tjekket - diskvalifikation. 
 • Ikke hjælpe andre i nød eller vanskeligheder - diskvalifikation.
 • Modtage hjælp/support/pace udenfor de godkendte depoter - 1 times tidsstraf. 
 • Ikke respekterer mennesker (organisation eller løbere) - 1 times tidsstraf.
 • Overtrædelse af færdselsregler – diskvalifikation.
 • Startnummer skal være synlig under hele løbet og må ikke afdækkes. Startnummeret skal sidde på fronten af løberen, dvs. maven/brystet eller låret - ellers diskvalifikation
 • Der skal bæres officiel klubdragt yderst.

 • DAFs nationale reklameregler skal følges, hvilket fx. betyder at der kun må bæres reklamer for sponsorer på tøj og udstyr udover producentens navn og logo, hvor sponsoraftalen er indgået af klubben og godkendt af DAF.

Anti Doping Danmark må komme og teste til løbet. Manglende deltagelse i eventuel dopingkontrol medfører selvfølgelig diskvalifikation.

 

KORT OVER START- OG MÅLOMRÅDET