Slide background BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2019 TILMELD!

DATO

SØNDAG D. 16. JUN

TID

KL. 10:00

STED

AARHUS C, RÅDHUSPARKEN

DISTANCE

10,5 KM & 21,097 KM


TEMADAGE MED FOKUS PÅ FOREBYGGELSE AF SKADER

Aarhus Motion og Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi har arrangeret 4 informative temadage, som afholdes i løbet af foråret 2019 i forbindelse med BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.

 
Alle arrangementer er GRATIS og alle er velkomne!  

Ankel- og fodskader  

Skader på fod og ankler er meget hyppige i det danske sundhedsvæsen. De udgør ca. 10% af alle akutte skader der behandles på skadestuerne rund i landet. Ledbåndsskader i anklen dækker ca. 20% af alle Idrætsskader (sundhed.dk). Problemer med anklen og foden er derfor en væsentlig gene for mange mennesker i Danmark. 

Temadagen skal ruste dig til at forebygge ankel- og fodskader, tolke de relevante signaler samt at give dig gode råd til at komme over din ankel- og fodskade. Du vil få en teoretisk gennemgang af anatomien og funktionen af anklen og foden, og vi slutter af med nogle gode øvelser og en løbetur hvor alle kan være med. 

Tag din løbemakker under armen og mød op på Aarhus Sundhedscenter, Dalgas Avenue 2E, 1 sal.

Søndag d. 24. marts kl. 10:00-11:30.

Bemærk, at temadagen slutter 11:30 og herefter vil der være fællestræning kl. 12:00-13:00 til dem der har lyst.

Tilmeld dig gratis her
 


 

Hofte- og bækkenrelaterede skader 

Hofte- og bækkenrelaterede skader er meget hyppige i det danske sundhedsvæsen. Hofte- og bækkenproblemer er stort set altid eksisterende når det drejer sig om skader i benene. Derfor spiller regionen en stor rolle ift. forebyggelse af disse løbeskader. 

Denne dag skal ruste dig til at forebygge hofte- og bækkenskader samt generelt skader i benene, tolke de relevante signaler samt at give dig gode råd til at komme over din hofte- og bækkenskade. Du vil få en teoretisk gennemgang af anatomien og funktionen af hoften og bækkenet. Vi afslutter dagen med en løbetur hvor alle kan deltage. 

Mød op på Aarhus Sundhedscenter, Dalgas Avenue 2E, 1 sal sammen med din løbemakker.

Søndag d. 7. april kl. 10:00-11:30.

Bemærk,
at temadagen slutter 11:30 og herefter vil der være fællestræning kl. 12:00-13:00 til dem der har lyst.

Tilmeld dig gratis her
 


 

Rygskader 

Næsten alle danskere får på et eller andet tidspunkt i livet ondt i ryggen. På årsbasis rammes ca. 65% af befolkningen med smerter i lænden. Rygsmerter er ligeledes den største årsag til førtidspension i Danmark. Løb er ofte en optimal måde, at holde ryggen stærk og smidig. 

Dagen skal ruste dig til at forebygge rygskader, tolke de relevante signaler samt at give dig gode råd til at komme over nuværende rygsmerter. Du vil få en teoretisk gennemgang af anatomien og funktionen af ryggen, og vi slutter af med nogle relevante øvelser, en løbetur for de friske og her må alle være med.

Arrangementet afholdes på Aarhus Sundhedscenter, Dalgas Avenue 2E, 1 sal.

Søndag d. 28. april kl. 10:00-11:30.

Bemærk,
at temadagen slutter kl. 11:30 og herefter vil der være fællestræning til dem der har lyst fra kl. 12:00-13:00.

Tilmeld dig gratis her
 


 

Knæskader


Mange løbere døjer med eller har døjet med smerter og skader i deres knæ. Faktisk angiver 30% af alle kvinder og 25% af alle mænd at de har haft knæsmerter (sundhed.dk), og ser man kun på løbere er tallet større. 

Workshoppen skal ruste dig til at forebygge knæskader, tolke signalerne fra dit knæ og give dig gode råd til at komme over din knæskade. Du vil få en teoretisk gennemgang af anatomien og funktionen af knæet, og vi slutter af med nogle gode knæøvelser. 

Arrangementet afholdes på Aarhus Sundhedscenter, Dalgas Avenue 2E, 1 sal.

Søndag d. 26. maj kl. 10:00-11:30.

Tilmeld dig gratis her