• Af Kasper Christensen, løbeentusiast
  • Skrevet d. 24.03.17

5 skarpe råd til at bevare løbemotivationen

Vi kender det allesammen. Det er svært at tage sig sammen til at trække i løbetøjet, når det er koldt og gråt udenfor. Få Kaspers fem bedste råd til at bevare løbemotivationen, når frosten bider i kinderne.

1. Find en løbemakker. Det forpligter, at man ved, at der er én, der står og venter på dig – og så er det hyggeligt. Du kan også melde dig ind i en løbegruppe eller –klub, hvor du kan mødes med flere løbemakkere hver uge.

 

2. Investér i noget ordentligt løbetøj – og hav nok af det. Tænk især i sikkerhed om vinteren, og sørg for at løbe med en refleksvest og pandelampe.

 

3. Fortæl det til verden. Det lyder måske selvpromoverende, men det kan også virke som en opmuntring – og skulderklap kan bære én langt.

 

4. Sæt dig nogle delmål. Der er altid et løb et eller andet sted i Danmark, og derfor mange muligheder for at holde formen skarp – og løbekurven opadgående. Tilmeld dig kortere løb, som kan fungere som eventuelle delmål op til et halvt eller helt marathon.

 

5. Tro på det! Tilmeld dig et halvmarathon, når du formår at løbe 5 kilometer. Det giver dig selvtillid og en tro på, at det nok skal lykkes.