Rigtig trailvejr til premieren på Moesgaard Trail Run

  • Moesgaard Trail Run
  • d. 02.10.16

Rigtig trailvejr til premieren på Moesgaard Trail Run

En tur op på taget af Moesgaard Museum udfordrede de 1500 løbere til dagens trailløb, der også bød på kampråb henover vikingepladsen og et historisk indblik i området.

Det 160 meter lange tag på Moesgaard Museum, der stiger med en hældning på 10%, var lagt ind som afslutning på den første 4 km sløjfe – en tur som en del løbere med god grund havde frygtet.  

”Det giver virkelig syre i benene” fortalte Martin Withus, der både havde sin kone og sin søn Andreas på 10 år med til løbet. ”Vi havde dog smugtrænet til rutefremvisningen i onsdags, så vi vidste godt, hvad der ventede os” fortsatte han. ”Men jeg synes godt nok den var hårdere i dag” nåede sønnen Andreas lige at indskyde – han havde travlt med at nå at heppe på sin mor, der netop var på vej ned af taget og henimod mål.

 

Startskuddet har lydt

Martin og Andreas Withus

Hygge i start og målområdet

Regnvejr er godt trailvejr
Mange ville nok kategorisere dagens vejr som dårligt vejr, men er man rigtig trailløber, så var vejret lige som det skulle være. På facebook lyder kommentarerne. ”Fedt trailvejr” og ”regnvejret passede perfekt til gøre ruten ekstra spændende”

Smuk natur krydret med historiefortælling
Udover at nyde den fantastiske natur omkring Moesgaard Museum havde løberne mulighed for at blive klogere på historien i området. Deltagerne fik inden selve løbet udleveret en lille folder, hvor de vigtigste seværdigheder var beskrevet, og undervejs på ruten var der sat skilte op, så selv de hurtige løbere kunne nå at få øje på dem.

Vejvisere i vikingedragter
For at leve sig ind i historien omkring Moesgaard var flere vejvisere og officials iklædt vikingedragter og henover den legendariske vikingeplads, hvor der hver sommer udkæmpes et kæmpe vikingeslag, blev løberne mødt af ægte vikingekampråb.