400 deltagere til årets H-løb

  • Aarhus Motion
  • d. 13.09.16

400 deltagere til årets H-løb

Høj septembersol og pangfarvede løbe T-shirts lyste op i Mindeparken, hvor børn og unge med handicap tirsdag var samlet til H-løbet.

Der blev løbet, gået og kørt i rullestol til den store guldmedalje, da deltagerne begav sig ud på den 2 kilometer lange rute rundt i Mindeparken. For nogle var det en kæmpe sejr at komme igennem de to kilometer, for andre skulle der flere runder til, før de var rigtig tilfredse.

Pritam fra Vårvangskolen var en af dem, der slet ikke var til at stoppe: ”Jeg har løbet 5 runder og jeg vil ikke have en medalje, før jeg har løbet en runde mere”.

Efter løbet kunne deltagerne nyde en sandwich i solskinnet, bage snobrød og poppe popcorn over bål alt imens de virkelig vedholdende tog sig en ekstra runde eller to.

”Det er total festivalstemning – det er bare meget bedre, fordi man ikke sidder ned og drikker men kommer ud at løbe” fortæller Liselotte Westergaard fra Stensagerskolen, der stillede med 150 børn og voksne. At mange af deres elever løb mange runder er ifølge Liselotte ikke tilfældigt: ”Vi løbetræner 2-3 gange om ugen, så mange af vores elever er i virkelig god form”.

Løbet afholdes af Aarhus Kommune, Børn og Unge afdelingen i tæt samarbejde med Aarhus Motion, UNO friluftscenter og Ren By Aarhus, der byder ind på hver deres områder. Aarhus Motion sørger for t-shirts, mad, opvarmning og selve afviklingen af løbet. UNO friluftscenter bidrager med spændende friluftsaktiviteter og Ren By Aarhus leverer affaldsposer til fælles oprydning.

H-løbet er blevet afholdt siden 2009 og udsprang oprindeligt af projektet ”Aarhus har en fed plan” tilbage i nullerne.