Modvind og mudrede spor stoppede ikke 800 seje mountainbikere

  • Highland Mountainbike Challenge 2016
  • d. 22.05.16

Modvind og mudrede spor stoppede ikke 800 seje mountainbikere

Vejrguderne havde bestemt sig for at berige det midt- og østjyske med lunt, men blæsende vejr denne søndag. Ikke desto mindre stod 800 glade og koncentrerede mountainbikere klar ved Hotel Vejlsøhus. Klar til at køre de 100 udfordrende kilometer fra Silkeborg til Aarhus. En varieret rute omkring blandt andet Himmelbjerget, Ry og Jeksen, inden de afsluttende strækning på Godsbanen i Aarhus.

Undervejs blev der forceret single tracks, hårnålesving, flowsektioner, grusveje, skovstier, landeveje og cykelstier. Et varieret terræn som ifølge mange af deltagerne var en stor oplevelse. ”Det hele var simpelthen så gennemført. Der var gode depoter undervejs. Ruten var godt opmærket. Og maden her i mål er også god. Jeg har faktisk kun positive ting at sige,” fortalte Kim Graae kort efter løbet.

 

Herrenes top 3

Rævebakken i Nordskoven

I Highland Mountainbike Challenge skal der foceres mere end 1500 højdemeter, og både rutens længde og højde var udfordrende. ”Highland er på en måde lidt mere ekstraordinært og lidt mere ekstremt end mange andre løb. Det hele er velorganiseret med gode depoter undervejs,” fortæller Ulrik Højbjerre, der bakkes op af kammeraten Jens Dyrberg, ”Det var dejligt hårdt. Jeg synes, at det var en god rute med god afmærkning hele vejen rundt, og der var masser af folk til dirigere ved trafikerede veje. Og så er det bare fedt med sådan en afslutning med god mad,” fortæller han.


Resultater

Hurtigste mand: Morten Landrok – 4:16:23

Hurtigste kvinde: Birgitte Jul Kiil – 5:02:59